П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо приймати для посилення апетиту?

Що приймати для посилення апетиту?

Этот материал также доступен на русском языке
Що потрібно робити, якщо у літньої чи старої людини немає апетиту або вона повністю відмовляється від прийому їжі? Чому це відбувається у старечому віці і як із цим боротися? Що можна приймати для посилення апетиту?

Короткочасна втрата (або сильне зниження) апетиту у людей похилого віку явище не рідкісне. Можливо, такий стан обумовлений віковими змінами, що відбулися в старілому організмі і, якщо проблема носить тимчасовий характер, або зниження апетиту дуже незначне і не призводить до втрати маси тіла, це не повинно викликати серйозних побоювань.

Якщо ж похилого віку постійно погано їсть або зовсім відмовляється від їжі, це може бути часто викликано розвитком серйозної патології, що вимагає термінового лікування.

Що приймати для посилення апетиту?

Настій кульбаби

2 чайні ложки подрібненого кореня кульбаби лікарської залити 200 мл холодної води, настояти 8 годин, процідити. Пити по 50 мл 4 рази на день перед їдою.

Настій полину

1 чайну ложку подрібненої трави полину гіркого заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день 15-20 хвилин до їди.

Пам’ятайте, рослина отруйна! При тривалому застосуванні та передозуванні може спричинити судоми, галюцинації, психічні розлади.

Настій пастернаку

5 столових ложок подрібненого кореня пастернаку заварити в термосі 500 мл окропу, настояти 10-12 годин, процідити. Пити по 70-100 мл 3-4 рази на день за 15 хвилин до їди з медом або цукром.

Відвар конюшини

1 чайну ложку сухих суцвіть лугової конюшини залити 200 мл гарячої води, потім прокип’ятити протягом 5 хвилин і процідити. Приймати по 1 столовій ложці 4-5 разів на день.

Відвар медуниці

1 столову ложку подрібненої трави медуниці лікарської (легенева трава) залити 200 мл води, довести до кипіння і прокип’ятити 15 хвилин, настояти до охолодження і процідити. Пити по 100 мл 3-4 рази на день 30 хвилин до їди.

З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні