Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЧи можна пити чай при підвищеному тиску?

Чи можна пити чай при підвищеному тиску?

Этот материал также доступен на русском языке
Чай є у раціоні практично кожної людини. Хтось кидає менше заварки, а хтось полюбляє міцніший напій. Чи варто обмежувати вживання чаю за підвищеного артеріального тиску?

Насамперед слід зазначити, що у підвищеному дозуванні чай може негативно впливати на всі системи організму, тому лікарі радять випивати по 1-2 чашки чаю на день, на 200 мл окропу достатньо 1 ч. л. заварювання.

Чи можна пити чай при тиску?

Можна, але потрібно знати, який саме вид напою можна вживати, а також у яких кількостях.

Які переваги міцного чаю для здоров’я:

  • Допомагає підбадьоритися. Для максимального ефекту додайте до нього ложку меду.
  • Омолоджує організм. Якщо вживати міцний чай, то він продовжує молодість і захищає шкіру від впливу зовнішніх факторів, підвищує вироблення колагену.
  • Зміцнює серце та очищує судини. Чай запобігає утворенню нальоту на стінках судин, також він благотворно впливає на роботу серцевого м’яза.
  • Очищає нирки та сечовий міхур. Якщо ви страждаєте від набряку, включіть у раціон цей напій. Він допоможе впоратися з набряками.

Але треба знати, що міцний чай сприяє розширенню судин, таким чином піднімаючи рівень тиску. Гіпертонікам можна пити 1-2 чашки слабкого чаю на день, а ось гіпотонікам – 2-3 чашки міцного.

Який же чай корисний гіпертонікам – зелений чи чорний?

У нашій країні популярний чорний та зелений чай. Обидва види містять речовину кофеїн, яка також є у каві. У чорному він міститься в мінімальній кількості, але все ж таки він є. Тому при споживанні міцного напою та ще й по 2-4 чашки на день ви можете помітити підвищення тиску. Таким чином, він буде корисний лише гіпотонікам, і він врятує вас у разі, якщо тиск знизився.

Щодо зеленого чаю, то в ньому вміст кофеїну ще вищий, тому гіпертонікам радимо відмовитися від його вживання. На жаль, він дійсно може спровокувати стрибки рівня тиску, і після випитої чашки ви відчуєте погіршення свого стану.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні