П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяКоли хочеться чогось новенького: готуємо за рецептами наших читачів

Коли хочеться чогось новенького: готуємо за рецептами наших читачів

Этот материал также доступен на русском языке
Коли хочеться чогось новенького, смачного, ми починаємо перегортати сторінки своїх заповітних блокнотів, а частіше звертаємося до всезнаючого інтернету..

На цей раз це будуть рецепти наших читачів. Будемо раді, якщо ви поділитеся секретами приготування пісних страв: адже з понеділка починається Великий піст і триватиме він до 15 квітня.

Картопля «Айдахо»

Картопля – 600 грамів, приправа карі – 0,5 чайної ложки каррі, паприка – 2 чайні ложки, сіль – 1 чайна ложка, рослинна олія – 3 столові ложки, сушений часник, зелень та сіль – за смаком.

Подрібнити зелень і змішати зі спеціями, додати олію. Неочищену картоплю добре промити, розрізати на 6-8 частин уздовж. Помістити в каструлю, залити водою і варити 2 хвилини після закипання. З’єднати підготовлену суміш із спецій і гарячу картоплю. Все перемішати. У форму для випікання викласти картоплю шкіркою донизу в один шар. Відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 20-30 хвилин.

Світлана Миколаївна, м. Біла Церква»

Запечені яйця в томатному соусі

«Варені яйця – 8 штук, консервовані помідори – 5 штук, твердий сир – 200 грамів, сметана – 3 столові ложки, ріпчаста цибуля – 1 штука, часник – 2 зубчики, паприка, материнка, сіль та перець – за смаком.

Цибулю дрібно нарубати і обсмажити в олії. Додати подрібнені помідори та часник. Готувати соус близько 10 хвилин. Приправити сіллю, перцем, паприкою та материнкою. Яйця почистити, розділити навпіл і вийняти жовтки. Розтерти жовтки, додати тертий сир, сіль та перець. Наповнити половинки білків масою і помістити в одну форму з томатним соусом. Запікати закуску при температурі 200 градусів близько 15 хвилин.

Аркадій Іванович, м. Харків»

Курячі рулети з овочами

«Курине філе – 2 штуки, морква по-корейськи – 100 грамів, печериці – 100 грамів, сметана – 3 столові ложки, твердий сир – 100 грамів, сіль, перець, зелень, вершкове масло або рослинна олія – за смаком.

Печериці помити і нарізати кубиками. Обсмажити в олії до готовності, посолити і поперчити. Додати зелень, столову ложку сметани, перемішати. Куряче філе промити і надрізати вздовж. Розгорнути як книжку, посолити, поперчити і змастити сметаною. На одне філе викласти смажені гриби, на друге – корейську моркву. Посипати тертим сиром. Згорнути філе в рулети і за необхідності скріпити зубочистками. Готувати на парі протягом 40 хвилин або запекти в духовці до золотистого кольору.

Степан Петрович, Миколаївська обл.»

Гарбузові котлети

«М’якуш гарбуза – 1 кілограм, вершки (або вершкове масло) – 100 мілілітрів, яйця – 3 штуки, манка – 2 столові ложки, цукор – 1 столова ложка, сухарі подрібнені, рослинна олія – за смаком.

М’якуш гарбуза натерти і вичавити сік. Додати до гарбуза вершки і тушкувати 5 хвилин. Покласти туди цукор, манку, яєчні жовтки і перемішати. З отриманого тіста виліпити маленькі котлети, вмочити у збитий яєчний білок і обваляти в сухарях. Після – обсмажити на олії.

Надія Федорівна, м. Івано-Фанківськ»

Пиріг з хурмою та лимоном

«Борошно – 350 грамів, хурма – 2-3 штуки, цукор – 200 грамів, яйця – 2 штуки, розпушувач – 1 чайна ложка, соняшникова олія – 4 столові ложки, лимон – 1 штука, цукор та ваніль – за смаком.

З м’якоті фрукта приготувати пюре. Окремо збити цукор із додаванням яєць до піни. Влити олію і далі збивати. Не перериваючи процесу, додати цедру лимона, потім поступово влити фруктове пюре. В іншій посудині з’єднати борошно та розпушувач, перемішати і ввести у фруктову суміш. Тісто вийде густим. У змащену форму викласти тісто і випікати при 180 градусах приблизно 45-50 хвилин. Готовий пиріг можна прикрасити глазур’ю.

Віра Львівна, Одеська обл.»

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні