Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаСтаттіЧому закони не для всіх писані?

Чому закони не для всіх писані?

Этот материал также доступен на русском языке
"Ми опинилися між небом та землею, без нажитого стану, без рідного даху. Чому на папері закони одні, а насправді їх не виконують?" - це рядки з листа нашої читачки. Ми опублікували його, тому що описана ситуація - це не поодинокий випадок, а поодинці їй не впоратися.

«Я була впевнена, що війна не надовго. І коли все ж таки зібралася в дорогу, йшов третій місяць повномасштабного вторгнення росії на територію України. Я залишила своє гніздечко у Костянтинівці Донецької області і сіла на потяг до Балти. Наступного дня російські ракети бомбили Костянтинівку.

Оселилася у сестри. Сюди ж, до мами, приїхала і її племінниця – біженка з Харкова. У кожного свій характер, свої устої та принципи. Але вживаємося, рідня.

Війна додала проблем з отриманням пенсії, яку я завжди отримувала через «Укрпошту». Свого часу перенесла чотири операції, інвалід третьої групи, маю певні пільги з медичного обслуговування, маю проблеми зі здоров’ям і часто-густо «прикована» до ліжка. Там, на Донеччині, поштарка мені телефонувала і цікавилася, чи потрібні ліки, якісь продукти.

Приїхавши до Балти, всі ці місяці отримувала пенсію через внутрішні перекази «Укрпошти». А недавно мені зателефонували з центрального відділення «Укрпошти» і запропонували написати заяву до Пенсійного фонду про отримання пенсії через поштове відділення, оскільки закінчився термін дії договору.

У відділенні Балтського пенсійного фонду наполягали на оформленні банківської картки, незважаючи на всі мої заперечення. І відмовили в оформленні отримання пенсії через поштове відділення за фактичним місцем мого нинішнього проживання.

Ну чому у нас не стараються зробити людині добре, а пускають її через сім кіл пекла? Адже я маю повне право отримувати пенсію там, де мені зручно. У нас і без того зранена психіка. Ми залишилися між небом і землею, без нажитих статків, без рідного даху. То чому на папері закони одні, а на ділі їх не виконують?»

Ганна Куплевацька, м. Балта, Одеська обл.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні