Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЧому ламається телевізор – основні причини несправності

Чому ламається телевізор – основні причини несправності

Этот материал также доступен на русском языке
Чим складніший пристрій, тим простіше його зламати. Однак виробники телевізорів навчилися з цим справлятися, сучасні пристрої стійкі до різких перепадів напруги, тривалого використання, перегріву та інших стресів.

Але прилади все одно ламаються, через що потрібний ремонт телевізорів. Найчастіше це відбувається з вини самих користувачів: неправильна та необережна експлуатація швидко виводять з ладу будь-яку систему. У цій статті поговоримо, чому телевізор ламається та як цього уникнути.

Неправильна експлуатація

Найпоширеніша причина, через яку ламається будь-яка техніка – не правильна експлуатація. Наприклад, ви проносили поруч із пристроєм кухоль чаю, але затнулися і облили корпус. Добре, якщо рідина потрапила лише на дисплей, але якщо чай потрапить у вентиляційні отвори, то поломки не уникнути: на платі з’явиться корозія, а доріжками перестане проходити струм.

Інша причина поломки – перегрів. Більшість телевізорів оснащуються пасивним охолодженням, через що швидко перегріваються. Радіатори на платах трохи рятують пристрій та дозволяють йому працювати без перерви кілька діб, проте користувачі самі заважають нормальній терморегуляції. Люди закривають вентиляційні отвори, ставлять пристрій впритул до стіни тощо.

Також постарайтеся не допускати падіння та різких ударів по корпусу телевізора.

Перепади напруги

Інша причина поломки – перепади напруги у мережі, які виникають під час грози. У більшості міст немає нормальних громовідводів, через що користуватися технікою в погану погоду не варто. Висока напруга може спалити електронні компоненти пристрою навіть попри плавкі запобіжники.

При цьому перепади трапляються не лише під час грози. Наприклад, таке може відбуватися через поломки на базовій станції. Краще придбати якісний безперебійник, щоб убезпечити техніку.

Що робити, якщо телевізор зламався?

Більшість людей відразу ж відносить пристрій у ремонт. Це правильно, але є поломки, які можна виправити самостійно. Наприклад, ви можете замінити матрицю в телевізорі. Для цього потрібно лише розібрати корпус, прибрати старий елемент та поставити на його місце новий. Також майстри можна не викликати при проблемах операційної системи.

Звертатися до сервісного центру варто лише за серйозних поломок. Наприклад, у вас зламався чіп на платі або згорів конденсатор.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні