П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЩо таке реставрація зубів, у яких випадках вона потрібна. Популярні методи та...

Що таке реставрація зубів, у яких випадках вона потрібна. Популярні методи та їх відмінності

Этот материал также доступен на русском языке
Естетичною реставрацією називають повне відновлення структури зуба. Її виконують, щоб приховати щілини між зубами, сколи кутів, тріщини, надати світлішого відтінку емалі. Основне завдання реставрації - досягти природного зовнішнього вигляду зубного ряду. Водночас відновлюються природні фізіологічні функції зубів.

У кожному окремому випадку підбирається окремий комплекс маніпуляцій. Лояльні ціни у клініці естетичної стоматології цілком дозволяють за один раз відновити структуру всіх пошкоджених зубів.

Які показання для виконання реставрації

Зазвичай естетичну реставрацію рекомендують робити пацієнтам, у яких простежуються руйнування зубів, емалі або механічні пошкодження:

  • Міжзубні щілини, при яких пацієнт не хотів би проходити ортодонтичне лікування.
  • Сколи, нерівності, тріщини, жовтуватий відтінок емалі.
  • Необхідність відкоригувати положення зуба в ряду або змінити його форму.
  • Відстежується стирання зубної емалі або її пошкодження внаслідок великого карієсу.

Що таке пряма та непряма реставрація

Фахівці використовують два способи реставрації зубів: прямий та непрямий. Кожен із них підходить для певних випадків і лише лікар рекомендують той чи інший варіант відновлення.

Прямий спосіб реставрації

Це спосіб реставрації, при якому на зуби накладають спеціальний пломбировочный матеріал. Лікар використовує склади, що повторюють натуральну зубну емаль за складом, структурою та кольором. Процедура не вимагає попередньої підготовки, вона відбувається у стоматологічному кріслі. У середньому робота з одним зубом займає близько 1-2 годин.

Непрямий спосіб реставрації

Для використання непрямого методу необхідно заздалегідь записатися на реставрацію зубів, оскільки лікар потребує підготовки до процедури. У цьому випадку використовуються коронки, люмініри та вініри. Робляться вони за попередньо знятими зліпками зубів.

Перед тим, як зняти зліпок, проводять повне лікування зубів, накладають пломби, препарують. Потім роблять зліпки та відправляють їх у лабораторію для виготовлення вкладок для кожного окремого зуба. Це тонка та складна робота, проте вона дає найбільш довговічний та якісний результат.

Переваги та особливості естетичної реставрації зубів

Ця методика підходить для відновлення передніх та крайніх зубів. Найкраще її застосовувати, коли пошкодження несуттєві чи середньої складності. Відновлювальний період пацієнта нетривалий. Порівняно із встановленням зубних імплантів реставрація доступна за ціною.

Що стосується особливостей процедури, до них відносять можливість потемніти зуби від кольорових напоїв та їжі. Це відбувається через час, коли поверхня відновлених зубів стає менш гладкою і починає вбирати пігменти. Також необхідно періодично відвідувати спеціаліста та робити шліфування країв.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні