П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачСубсидії отримуємо грошима: як платити в банках за комуналку дешевше

Субсидії отримуємо грошима: як платити в банках за комуналку дешевше

Этот материал также доступен на русском языке
 З початку року змінився механізм отримання субсидій та пільг на оплату комуналки. Тепер компенсацію усім надають грошима. А споживачі повинні самі оплачувати постачальникам комунальні послуги.

Як заощадити на комісії банку та «Укрпошти»?

Сплатити житлово-комунальні послуги можна у банківських установах, найпопулярніші з яких – «ПриватБанк» та «Ощадбанк», і у відділеннях «Укрпошти». За свої послуги усі організації стягують додаткову плату – комісійні.

Без комісії сплатити комунальні платежі можна лише через електронні кабінети «Приват24» або «Ощад24», але для багатьох пенсіонерів це технічно складно зробити.

Отже, з огляду на те, що платіжок зараз приходить ціла пачка – за саму послугу, її доставку, абонентське обслуговування тощо, комісійних платежів може набігти на дуже кругленьку суму.

«ОЩАДБАНК»

Так, в «Ощадбанку» комісія з кожного платежу за наявності договору у банку з комунальною або житловою компанією складе 15 гривень, якщо такого договору немає – 20 гривень. Якщо оплачувати комуналку через пенсійну картку – комісія, залежно від платежу, буде мінімум 3 гривні.

«ПРИВАТБАНК»

У «ПриватБанку», при укладенні банком договору з постачальником послуги, комісія також складе 15 гривень за одну платіжку, в іншому разі – 25 гривень.

«УКРПОШТА»

 Якщо ж платити за комуналку на «Укрпошті», комісійний платіж при оплаті кожної послуги становитиме 10 гривень. А «щасливі години», коли у поштових відділеннях при платежах за комунальні послуги надавалася знижка на комісію у розмірі 50%, на жаль, скасували.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні