П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЧим підгодувати першоцвіти: після такого добрива клумба перетвориться на квітучий килим

Чим підгодувати першоцвіти: після такого добрива клумба перетвориться на квітучий килим

Этот материал также доступен на русском языке
Дрібноцибулинні рослини, такі як мускарі, проліски, крокуси, гіацинти, примули, висаджені на бідних ґрунтах, потребують мінеральних добрив.

Універсальним засобом для збагачення ґрунту «під квіти» є карбамід (сечовина) – добриво, що містить азот. Його застосовують у пропорції – 15 грамів на квадратний метр. Щоб рослини не зазнали опіків, потрібно вносити добрива після поливу.

Гіацинти починають підживлювати сечовиною після появи перших паростків і нітрофоскою з розрахунку 2 столові ложки на квадратний метр. Після закладки бутонів проводять друге весняне підживлення рідким добривом: в 10 літрах води розчиняють по 5 грамів сечовини, суперфосфату і сульфату калію.

Крокуси, листя яких досягло максимальної довжини, підживлюють калійними та фосфорними добривами в рівному співвідношенні. Дозування не має перевищувати 40 грамів на квадратний метр.

Примулу починають підживлювати слабким розчином комплексного добрива лише після утворення бутонів, інакше ви отримаєте буйну соковиту зелень, а квітки так і не з’являться. Поживні речовини вносять з інтервалом 2 тижні протягом усього періоду цвітіння.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні