П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвано п'ять найкращих напоїв для очищення організму

Названо п’ять найкращих напоїв для очищення організму

Этот материал также доступен на русском языке
Багатьом знайоме почуття тяжкості у шлунку, особливо часто воно з'являється після тривалих святкових застіль. Поправити здоров'я та налагодити роботу шлунково-кишкового тракту допоможуть домашні напої, що очищають, які прискорюють метаболізм, покращують травлення і заспокоюють надмірний апетит.

Рецептами корисних напоїв поділилася нутриціолог Олеся Третьякова на своїй сторінці Instagram .

Яблуко + кориця

Велике яблуко очистіть від шкірки і наріжте скибочками. Залийте 500 мл окропу, потім до охолодженого напою додайте 1 ч. л. меду (необов’язково), 1 ч. л. кориці меленої. Залишіть напій настоятися 20-30 хвилин, процідіть і пийте протягом дня.

Яблучний оцет

Цей напій найпростіший. 1 ч. л. яблучного оцту додайте в півлітрову пляшку з водою і пийте протягом дня.

Лимон + імбир

Залийте склянкою майже гарячої води 2 ст. л. лимонного соку, додайте дрібку тертого імбиру (за смаком, можна і більше). Температура води повинна бути вищою за 40°С обов’язково. Для посилення ефекту можна додати дрібку червоного перцю.

М’ятно-лимонний напій

У графин влийте 1,5 літра води, додайте м’яту перцеву, огірок, лимон та подрібнений імбир. Пропорції – як кому подобається. Робіть цей напій увечері, щоби за ніч настоявся. Пити можна з самого ранку на порожній шлунок. Також протягом дня між їжею. Це чудовий напій для схуднення.

Кориця + лимон + мед

Змішайте склянку гарячої води, шматок лимона, 0,5 ч. л. меду та 1 ч. л. кориці. Також можна додати щіпку чаю.

“Ці напої прискорюють метаболізм, допомагають заспокоїти апетит, роблять відмінне очищення. Взагалі раджу додати до свого раціону корицю та сухий мелений імбир. Це дуже корисні спеції для прискорення обміну речовин, вони також роблять страви цікавішими”, – зазначає Олеся Третьякова.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні