П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачНа що звернути увагу при покупці квадрокоптера?

На що звернути увагу при покупці квадрокоптера?

Этот материал также доступен на русском языке
Квадрокоптером називають безпілотний літальний апарат, головне завдання якого – розвідка та спостереження за важливими об'єктами.

Тому донедавна квадрокоптерами користувалися лише спецслужби. Нині ці апарати допомагають нашим військовим проводити розвідувальні дії та контролювати все те, що відбувається на землі зверху.

Дрони знайшли своє застосування і у звичайному житті, ставши улюбленим гаджетом не тільки для дорослих, а й для дітей. Знайти цей апарат нескладно, достатньо вбити в пошуковій системі “купити квадрокоптер” і до вашої уваги будуть представлені найрізноманітніші моделі з безліччю цікавих функцій.

А ми підкажемо, на що звернути увагу при покупці квадрокоптера, щоб придбання «на відмінно» справлялося з покладеними на нього функціями та відповідало вашим запитам.

Де можна використовувати квадрокоптери?

Отже, перш за все, потрібно визначитися, для яких цілей вам потрібен дрон, від цього залежатимуть і характеристики, і габарити гаджета та його вартість.

Застосування квадрокоптерів дуже велике. З його допомогою можна робити:

  • аматорське відео, створюючи ролики про відпочинок на природі, морські прогулянки;
  • розвідку території, якщо ви збираєтеся в похід, наприклад, у гори;
  • пошукові операції, дуже потрібна річ для рятувальних служб;
  • охорону об’єктів приватної власності, причому це не лише приватні будинки, а й зерносховища, склади, поля із посівами. До речі, дрон допоможе контролювати навіть виноградники на наявність шкідників;
  • організацію дозвілля з дітьми, є недорогі моделі дронів з функцією радіокерованого вертольота.

Також квадрокоптер можна брати із собою на полювання, він допоможе визначити місце розташування дичини та буде своєрідним путівником у незнайомій місцевості.

Вибираємо спосіб керування дроном

Управління квадрокоптером можна виконувати за допомогою спеціального пульта або через смартфон. Якщо вам потрібен апарат для розваг, можна зупинити свій вибір на квадрокоптері, який управляється через смартфон. У середньому дальність польоту становитиме 50 м. Моделі з пультом мають набагато більший потенціал. Недорогі дрони можуть долати відстань до 200 метрів, а моделі дорожчі – до кількох кілометрів.

Квадрокоптер з камерою чи без?

Цей момент також треба враховувати. Камера у квадрокоптері може бути внутрішньою чи зовнішньою. Тобто, у другому варіанті ви самі можете встановлювати відеокамеру на дрон, але при її купівлі важливо звертати увагу на вагу, щоб вона не заважала польоту. Дрони із вбудованою камерою зазвичай мають середні габарити і легко поміщаються у рюкзак.

Якщо квадрокоптер вам потрібен для створення аматорського, але якісного відео, намагайтеся вибирати моделі з роздільною здатністю від 720р. Для професійної зйомки камера в дроні повинна знімати з роздільною здатністю від 1080р і вище.

Хороших вам кадрів та чистого неба!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні