Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаСпоживачСекрети зберігання продуктів без холодильника

Секрети зберігання продуктів без холодильника

Этот материал также доступен на русском языке
Через часті відключення світла у багатьох господинь виникає питання, як же зберігати продукти, коли холодильники та морозильні камери не працюють.

Ось кілька порад від експертів.

ОХОЛОДЖЕНЕ М’ЯСО

Як правило, герметично упаковане м’ясо можна зберігати близько 5 днів при температурі від 0 до мінус 2 градусів. Просто охолоджене зберігається не більше доби. Щоб визначити його свіжість , проткніть продукт розігрітим ножем і понюхайте у надрізу.

ВАРЕНІ КОЛБАСНІ ВИРОБИ

Сосиски, сардельки, варену ковбасу замініть на копчені або сирі вироби у вакуумній упаковці. Тоді термін зберігання зросте до 8-10 діб за температури плюс 6 градусів.

Рада. Щоб зберегти ковбасу, знадобиться сіль. Візьміть рушник, промочіть його солоною водою, укутайте ковбасу та покладіть у прохолодне місце.

МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Термін зберігання до 36 годин при температурі плюс 6 градусів. Ваговий кисломолочний сир краще купувати у вакуумній упаковці. А молоко у пляшках замінити на молоко в тетрапаках, яке можна зберігати без холодильника.

Рада. Якщо купили свіже молоко, продовжити термін його зберігання допоможе наступний рецепт: закип’ятіть молоко з содою, влийте у банку і поставте у відро з водою, банку накрийте рушником або тканиною, кінці якого опустіть у воду. Зберігати все це потрібно в прохолодному місці, періодично змінюючи воду на холоднішу.

А ось сир краще довго не зберігати – його варто загорнути в мокру тканину і покласти в холодне місце. У таких умовах його термін придатності – один день.

СИР

Зберігається 5 діб (у вакуумному впакуванні термін зберігання збільшується) при температурі плюс 6 градусів.

Рада. Щоб продовжити термін зберігання сиру, потрібно взяти лляну серветку, змочити її солоною водою і укутати продукт. Потім загорнути в папір і зберігати в прохолодному місці. Перед тим, як його є, краще заздалегідь нарізати та відкласти на годину.

ОХОЛОДЖЕНА РИБА І РИБНІ ПРОДУКТИ

Зберігаються до 24 годин при температурі від 0 до мінус 2 градусів. Але їх краще відразу приготувати, наприклад, обсмажити, то страва довше збережеться без холодильника.

КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ

Улюблені тістечка, торти та муси краще замінити на цукерки, батончики, печиво, що не потребують особливих умов для зберігання .

ГРИБИ

Можуть залишатися свіжими до п’яти діб. Причому їх бажано обернути папером, а потім поліетиленом.

ЯЙЦЯ

Зберігаються 4-5 тижнів при температурі від 0 до плюс 20 градусів.

Але є спосіб продовжити цей термін – потрібно вимити яйця в солоній воді, сполоснути і протерти. Потім покласти в мішечок з рисом і зав’язати, щоб довше утримувалася волога.

ВЕРШКОВЕ МАСЛО

Без вершкового масла в будинку теж не обійтися, проте з його зберіганням є складності. Зберегти його свіжість можна такими способами:

  • покладіть в емальований або скляний посуд і залийте холодною водою, так що продукт зберігається довше, але воду потрібно міняти двічі. за день;

  • помістіть масло в ємність і залийте солоною водою, так воно не пожовкне, але воду міняти потрібно щодня;

  • обгорніть шматочки олії пергаментом, викладіть у каструлю, залийте солоним розчином – ложка солі на 1 літр води, і притисніть чимось важким, воду міняйте щодня.

    >

Сіль допоможе зберегти м’ясо та рибу

Сіль – це природний консервант для м’яса, птиці, сала та риби. Помістіть м’ясо або рибу у скляні банки і добре пересипте сіллю або зробіть сольовий розчин: на 500 мл води потрібно взяти 10 столових ложок солі. Перед вживанням, солоний продукт просто вимочіть у холодній воді.

Запасаємось термопакетами та фольгою

На ринку або супермаркеті можна купити спеціальні термопакети. І якщо в них помістити м’ясо, рибу або молочку, вони довше зберігатимуться.

Також такі продукти можна обмотати фольгою, вона добре підтримує температуру.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні