П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяПоради з домогосподарства

Поради з домогосподарства

Этот материал также доступен на русском языке
Вік живи вік учись. А вже щодо ведення домашнього господарства секретів не перерахувати...

Яким способом зберегти часник?

Найнадійніший спосіб – холодне консервування часнику. Для цього необхідно розділити голівку часнику на зубчики, повністю очистити від лушпиння, висипати у чисту суху банку і залити рафінованою олією – соняшниковою, кукурудзяною або оливковою. Закрийте банку щільною кришкою і поставте у холодне місце або холодильник.

Часник не псується, тому що рослинна олія перешкоджає висиханню часнику, випаровуванню ефірних олій. А олія ароматизується, і її можна використовувати, наприклад, у салатах.

Як швидко розм’якшити вершкове масло

Якщо вам потрібно швидко розм’якшити шматочок твердого вершкового масла, яке ви щойно дістали з холодильника, просто налийте на хвилину у склянку окріп, а потім накрийте нею масло.

Як приготувати тісто на пельмені?

Тісто за цим рецептом не липне до рук, еластичне, легко ліпиться. Крім того, завдяки рослинній олії, готові пельмені будуть м’якими та ніжними.

ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • борошно – 500 г,
  • окріп – 250 г,
  • олія – 6 столових ложок,
  • сіль – 1 чайна ложка,
  • цукор – 1/2 чайної ложки.

У глибоку миску всипати борошно, додати сіль і цукор. Влити окріп і олію. Тісто добре вимісити протягом 5-7 хвилин.

Порада

Майте на увазі, очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі, згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні