Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі спеції використати для приготування супу?

Які спеції використати для приготування супу?

Этот материал также доступен на русском языке
Єдиного набору спецій супу не може бути в принципі. Проте можна спробувати виділити ряд приправ, які в більшості перших страв цілком доречні, а інші вже можна класти «за настроєм».

Основні приправи для супу – сіль та перець.

Без цих спецій супів практично немає. Про солі можна сказати тільки одне — слід бути обережними. Особливо коли її додають до супів, інгредієнти яких вже були раніше посолені. Наприклад, солоні огірки в солянці чи розсольнику, копченості в супі з сочевиці чи гороху і, знову ж таки, солянці.

РИБНИЙ СУП

Для рибного супу (юшки) використовуйте корінь та зелень петрушки, чорний та запашний перець горошком, лавровий лист. Можна додати лимонний сік, щоб додати приємну кислинку і яскраву родзинку страві. Додають також коріандр, гвоздику (тільки не переборщіть), мускатний горіх, розмарин, естрагон, пастернак, приправу з білого коріння.

КУРЯЧИЙ СУП

Підійде універсальна приправа «Для супу», червоний та чорний перець, селера, приправа з білих коренів з кропом. Петрушка, чебрець та естрагон додадуть пряно-пікантний, злегка терпкий смак. Додають до курячого супу також гвоздику. А щоб суп вийшов більш золотистим, можна додати трохи куркуми. Не забувайте і про лавровий лист – він ідеально підійде практично до всіх супів.

ГРИБНИЙ СУП

При приготуванні грибного супу спеції потрібно додавати у невеликій кількості, щоб не перебити смак грибів. Можна додати чорний перець та лавровий лист, часник. Хорошими будуть і пряні сушені трави, наприклад, розмарин або чебрець. Якщо подаєте суп холодним, додайте трохи орегано. Можна додати кінзу та кріп, зелену цибулю та петрушку. Добре підійде кайєнський перець, кмин.

ГОРОХОВИЙ СУП

Цей суп часто готують з м’ясними копченостями, і це ідеальне поєднання. Якщо готуєте суп без копченого м’яса, то додайте копчену паприку – солодку (для ніжнішого смаку), або гостру (для пікантного смаку). Зерна гірчиці збагатять смак та аромат, а кумін зробить суп пряним. Можна додати і кінзу у свіжому або сухому вигляді – прямо в тарілку із супом. Куркума чудово відтінить смак горохового супу, а червоний перець чилі додасть пікантності. Відмінно підійдуть імбир та часник.

ХАРЧО

Знаменита приправа «Хмелі-сунелі» добре підійде до харчо, а також тклапі (висушене пюре з м’якоті аличі). Хороше поєднання виходить і з базиліком, зеленню та коренем петрушки, шафраном імеритинським, лавровим листом, часником та цибулею. Обов’язково додайте чорний та червоний перець.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні