Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк впоратися з панічними атаками: 3 діючі вправи

Як впоратися з панічними атаками: 3 діючі вправи

Этот материал также доступен на русском языке
Психіатр запропонував вправи, що допомагають подолати панічні атаки. Ці нехитрі дихальні вправи збережуть ментальне здоров'я, і допоможуть заспокоїтися під час чергового нападу страху.

Психіатр та фахівець з питань медитації розповіли, як подолати панічні атаки та вивести себе з небезпечного стану. Він поділився справді працюючими вправами, які допоможуть повернути здорове емоційне тло.

Останні новини України та трагічні події щодня залишають на нашій психіці негативний слід. Це відбивається на нашому самопочутті, може викликати стреси та неконтрольовані зміни настрою. У деяких випадках у людей виникають панічні атаки, але що з ними робити і як їх позбутися, вони не знають.

Пропонуємо вам унікальні вправи від лікаря-психіатра, психоневролога Макара Шейка та спеціаліста з медитації Кейт Якобс.

Як подолати панічні атаки

Правило 5 секунд

Це дуже сильна практика, суть якої зводиться до концентрації на диханні. Просто вдихайте повітря і в цей час рахуйте до п’яти. Затримайте дихання у верхній точці, знову порахуйте до 5 і видихайте. Під час видиху також слід рахувати. Рекомендується повторювати 5 разів.

Правило 4-7-8

На чотири вдихайте, затримуйте дихання до семи та видихайте на вісім. Відразу ж повторюйте вправу після завершення. Якщо відчутна підвищена напруга, дихайте через рот.

Поперемінне дихання

Закрийте праву ніздрю великим пальцем, а вказівний і середній покладіть на перенісся. Вдихніть через ліву ніздрю, а потім закрийте її безіменним пальцем, праву звільніть та видихніть набране повітря через неї. Після цього змініть положення пальців та повторіть цикл кілька разів.

Джерело

Раніше ми писали, як зняти напад панічної атаки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні