Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк застосовувати корінь селери?

Як застосовувати корінь селери?

Этот материал также доступен на русском языке
Настій із кореня селери - засіб для очищення крові та виведення шкідливих речовин з усього організму в цілому.

Настій підходить людям, які страждають від гастриту, коліту, виразок внутрішніх органів, а також тим, хто втратив апетит. Залийте склянкою окропу 1 столову ложку сухого селери кореня і настоюйте засіб на паровій бані протягом 2 годин. Перед вживанням процідіть і пийте настій по 1 столовій ложці чотири рази на добу (мінімум за півгодини до їди).

При бронхіальній астмі, остеохондрозі та проблемах з хребетними відділами рекомендують приймати дещо інший настій: візьміть приблизно 35 г кореню селери, подрібніть і залийте 1 літром окропу. Його настоюють протягом 8 годин, після чого проціджують і вживають по 2 столові ложки чотири рази на день.

Для приготування відвару, що знижує рівень цукру в крові (при цукровому діабеті), також знадобляться корінь селери (20 г) і склянка окропу. Змішайте інгредієнти і кип’ятіть відвар на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Готовий засіб вживайте тричі на день по 3 столові ложки (максимально).

Крім того, свіжовичавлений сік селери сам по собі є чудовим засобом при ниркових хворобах, колітах, запаленнях сечовивідних шляхів і сечового міхура, неврозах, порушеннях сну і сольових відкладеннях. Рекомендується не перевищувати денну норму соку – по 2 столові ложки 3 рази на добу за півгодини до їди.

Щоденне протирання соком шкіри обличчя і рук допоможе розгладити зморшки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні