Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачПоради експертів щодо відновлення пошкодженого житла

Поради експертів щодо відновлення пошкодженого житла

Этот материал также доступен на русском языке
Рекомендації спеціалістів архітектурного бюро ДОМ4М щодо відновлення пошкодженого чи зруйнованого житла.

Життя у воєнний час навіть у районах, віддалених від епіцентру військових дій, нагадує дуже страшний фільм жахів, від якого хочеться піти якнайдалі і забути. Психологи радять, що від стресу та депресії найкраще рятують позитивні емоції та мрії. Зараз саме час замислитись, який будинок ви бажаєте побудувати і навіть подивитися проекти, їх уже підготували найкращі архітектурні бюро країни.

На що звернути увагу при виборі проекту житлового будинку

Серед розрухи та руйнувань надзвичайно хочеться мати свій будинок — фортецю, де можна відігріти поранену душу, жити у мирі та радості з дітьми та родичами. Архітектурні організації вже сьогодні підготували цікаві проекти житлових будинків, здатні задовольнити найпримхливіших та вишуканих клієнтів. Якщо захочеться розкішний замок, він обов’язково знайдеться в каталозі компанії. На любителів комфортного мінімалізму чекає приємний сюрприз – проект не менш затишного та душевного будинку, але без архітектурних химерностей та надмірностей.

Будівництво в умовах післявоєнного належати розряду дбайливої економії. Цій умові найбільше відповідає європейський стиль, головними принципами якого вважається міцність, користь і краса. Поверхів не повинно бути багато, достатньо двох. Кількість кімнат розраховується, як і раніше, за кількістю мешканців. Кожен член сім’ї повинен мати особистий простір. Основна умова раціонального планування — жоден метр площі не повинен бути витрачений марно. Забудовникам не рекомендується створювати просторих холів та довгих коридорів. Усі квадрати мають приносити користь. Краще зробити простору вітальню, де збирається вся родина. Для цього об’єднати площу зали, їдальні та кухні, прибравши стіни та перегородки. Розміри вітальні можна збільшити коштом прибудованої просторої тераси, яка у теплу пору року стане її продовженням.

Житлові апартаменти краще зібрати в одному місці, якщо будинок двоповерховий, то на верхньому рівні. Це дозволить вдало розташувати ванну, санвузол, загальний гардероб та побутову кімнату. Санвузлів бажано мати не менше двох.

При будівництві будинку перевагу віддають сучасним матеріалам та технологіям. Це дає ефективний результат: добротно, красиво, швидко та недорого. Грамотна технічна та фінансова документація запорука того, що будинок ніколи не перетвориться на довгобуд, а буде зданий згідно з наміченими термінами, без зайвих витрат. Наявність проекту передбачає можливість економії до 20% бюджету на будівництво.

Джерело: https://dom4m.com.ua/

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні