Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі вправи робити при болях у попереку?

Які вправи робити при болях у попереку?

Этот материал также доступен на русском языке
Виконуючи ці вправи, ви зміцните спину, прес та сідниці. М'яка розтяжка зніме жорсткість м'язів і збільшить діапазон рухів.

1. Підтягування одного коліна до грудей. Ляжте на підлогу на спину, зігніть коліна і притисніть стопи до килимка. Підніміть одну ногу та візьміться руками за стегно під коліном. М’яко підтягніть коліно до грудей настільки близько, наскільки вийде, але не перестарайтеся: ви не маєте відчувати біль і сильний дискомфорт – тільки м’яке розтягнення.

Затримайтеся на 30 секунд, потім відпустіть стегно і повторіть з другою ногою. Виконайте по три рази з кожною ногою.

2. Підтягування обох колін до грудей. Візьміться руками за ноги під колінами і підтягніть їх ближче до грудей так, щоб таз відірвався від підлоги. Притисніть стегна до живота і затримайтеся у цьому положенні 30 секунд. Потім поверніть ноги на підлогу, трохи відпочиньте і повторіть ще два рази.

3. Сідничний місток. Ляжте на спину, покладіть руки вздовж корпусу, зігніть коліна і поставте стопи на підлогу. Відірвіть таз від підлоги і підніміть його так, щоб тіло від плечей до колін витягнулося в одну лінію.

У верхній точці стисніть сідниці щосили, а потім повільно опустіться на підлогу і повторіть вправу. Якщо ви хочете збільшити навантаження, затримайтеся у верхній точці на 2–5 секунд. Повторіть вправу 10 разів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні