Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі продукти допоможуть позбавитися від зайвої рідини в організмі?

Які продукти допоможуть позбавитися від зайвої рідини в організмі?

Этот материал также доступен на русском языке
Про те, що в організмі багато рідини можуть запобігати набрякам. Рідина накопичується не тільки через надмірне споживання води або різних напоїв.

Працюючи як самозбереження, наш організм починає робити запаси. Більше того, ми вживаємо багато солі, приймаємо ліки, ведемо малорухливий спосіб життя, тому рідини дуже складно залишати наш організм.

Щоб привести механізми в режим інтенсивної роботи, достатньо вживати натуральні продукти, які називаються діуретиками, пишуть Новини Ю.

Лимон

Перший у списку діуретиків – лимон.

Він має бути на вашому столі обов’язково. Складно вживати у чистому вигляді – додайте його сік у їжу чи воду. Лимон добре виводить зайву воду з організму і вважається ефективним засобом у профілактиці ниркових захворювань.

Морква

Звичайна морква не тільки криниця корисних елементів для підтримки нашого зору.

Вона корисна, зокрема, й у виведенні зайвої рідини. Вживати краще в сирому вигляді, і не важливо, чи вона входить до складу салату або подається як гарнір – ефект гарантований у будь-яких випадках.

Кавун

Кавун вважається найкращим засобом очищення організму.

Але вживати його краще вдень. А от від поїдання на ніч краще відмовитись. Його плід – величезний резервуар, наповнений солодкою водою. Наявність глюкози в крові зведе нанівець усі його позитивні якості, у тому числі здатність виводити зайву воду та солі з організму.

Вівсяна каша

Ця каша вважається королевою сніданків для любителів суворих дієт.

Овес має властивість вбирати надлишки води – так само, як це відбувається з холестерином. Кашу краще їсти не з рослинною олією та цукром, а додати сухих чи заморожених фруктів, можна мед. Такий сніданок дасть хороший ефект детоксикації, і водночас наситить організм до обіду.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні