Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧим не можна годувати кота?

Чим не можна годувати кота?

Этот материал также доступен на русском языке
Дбайливий господар завжди прагне організувати своєму вихованцю повноцінне та різноманітне харчування, яке не лише забезпечить нормальний розвиток тварини, а й не завдасть шкоди здоров'ю кішки.

На жаль, серед багатьох господарів існує помилкова думка, що кішка сама здатна визначити, яка їжа корисна для організму, а яка може спричинити отруєння або призвести до різних захворювань.

Таке твердження не відповідає дійсності, чим можна і не можна годувати кішку повинен визначати господар, спираючись на рекомендації ветеринарів та враховуючи вік, стать та стан здоров’я тварини.

Чим не можна годувати кота?

Ковбаса. Цей продукт містить велику кількість солі, перцю, консервантів, які є шкідливими для травного тракту і нирок котів.

Молочні продукти. Дорослі кішки не засвоюють і не перетравлюють лактозу. Якщо кіт переїсть або з’їсть жирні молочні продукти, у нього може виникнути діарея.

Рибні кістки і консервована риба. Рибні кістки погано перетравлюються і можуть пошкодити стравохід, також не можна давати обрізки від голів та хвостів. Рибні консерви шкідливі через надлишок консервантів. Філе нежирних риб є корисним, але в міру. Надлишок фосфору загрожує сечокам’яною хворобою.

Шоколад. Буває, що люди просто заради сміху привчають кішок до шоколаду. Майте на увазі, що такі «приколи» можуть занапастити тварину. Теобромін у складі шоколаду викликає серйозне навантаження на серце кішки, можуть з’явитися тахікардія та судоми.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні