П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЗ чого приготувати ґрунт для розсади?

З чого приготувати ґрунт для розсади?

Этот материал также доступен на русском языке
Городники знають, що для розсади важливе не тільки насіння, а й якісний ґрунт. Його можна купити у спеціалізованих магазинах, а можна приготувати самому.

Взяти 1 частину ґрунту з городу, можна замінити його торфом або дерновою землею. В якості дернової землі використовуємо верхній темний шар ґрунту з листяного лісу, з луків, поля.

Додаємо 1 частину річкового піску, він робить грунтосуміш більш пухкою. А третій компонент – 1 частина – перегній або компост, він збагатить грунт суміш елементами живлення, покращить волого- і повітропроникність. Також із розрахунку на 1 відро грунтосуміші додають 10 г суперфосфату та 1 склянку деревної попелу. Попіл містить усі необхідні макро- та мікроелементи. У попелу немає лише азоту, який є у достатній кількості у компості. Крім того, зола є гарним розкислювачем ґрунту. Все це добре перемішуємо. Співвідношення городньої землі та піску необхідно коригувати залежно від складу городньої землі. Якщо ґрунт піщаний – кількість піску зменшують, якщо глинястий – збільшують.

Як зберігати ґрунт для розсади?

Найкраще приготовану грунтосуміш прибрати в поліетиленові пакети, в них вона довше триматиме вологу. А зберігати землю для розсади можна у приміщенні чи на балконі. Навіть якщо ґрунт перетвориться на крижану брилу, то більшість мікроорганізмів тільки припинить свій розвиток, але не загине. А перед посівом розсади за день-два помістіть землю у тепле місце. Посів повинен проводитися в теплий ґрунт.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберігати айву в домашніх умовах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні