Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк правильно зберігати айву в домашніх умовах?

Як правильно зберігати айву в домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Урожай айви не завжди вдається швидко переробити, частину залишають на зберігання для приготування смачних м'ясних страв і компотів. Кілька порад, як зберегти свіжу айву в домашніх умовах до трьох місяців.

Якщо айва не до кінця не визріла – не страшно. Вона дуже швидко досягне повної міри зрілості протягом двох тижнів. Айву ретельно перебирають, сортують за стиглістю та розміром, так як дрібні плоди псуються в першу чергу.

Найкраще зберігається айва в темному місці в ящиках, загорнута в папір не більше ніж у два шари, або шари перестелити папером так, щоб плоди не торкалися один одного. Оптимальна температура зберігання – від нуля до плюс двох – чотирьох градусів, вологість повітря – не більше 80%. Плоди періодично перевіряють протягом усього періоду зберігання.

Різні види айви можуть зберігати свіжість до 120 днів, але при підвищенні температури зменшуватиметься термін зберігання.

У морозилці айва може зберігатися до 12 місяців, причому після впливу низьких температур її смакові властивості стають більш насиченими. Перед заморожуванням плоди треба розрізати на чотири частини, видалити насіння і шкірку, а м’якоть нарізати невеликими шматочками.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому айва тверда.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні