П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯк кава впливає на судини і при яких хворобах від неї краще...

Як кава впливає на судини і при яких хворобах від неї краще відмовитись?

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто не уявляє свого життя без кави. Він дарує бадьорість, а також можливість відволіктися від справ та насолодитися приємним смаком. Але цей напій не такий нешкідливий, як здається на перший погляд.

Особливо сильно кава впливає судини. Про те, що він із ними робить, слід розповісти докладніше.

Коронарні артерії

Якщо кава використовується в помірних кількостях, то коронарні артерії розширюватимуться. За рахунок цього прискорюватиметься кровообіг, кров швидше надходитиме в серце, своєчасно доставлятиме в нього кисень. Якщо напоєм зловживати, можна спровокувати розвиток гіпертонії, аритмії та тахікардії.

Судини головного мозку

Вони від вживання кави стають вузькими. Також напій допомагає прискорити надходження кисню та поживних речовин у мозок, за рахунок чого позитивно впливає на його функціонування. При помірному вживанні напою можна досягти підвищення працездатності, набуття бадьорості. Якщо ж кави пити багато, то про себе дадуть знати безсоння, тривожність та дратівливість.

Суди нирок

Сечогінна дія у кави є. Напій розширює судини нирок, завдяки чому токсини починають виводитися швидше. Ця властивість корисна, але тільки в тому випадку, якщо напоєм не зловживати. Нехтування цією рекомендацією може призвести до того, що вимиватиметься корисні сполуки, речовини, серед яких є кальцій. А його брак загрожує остеопорозом.

Вплив на судини інших органів

На судини малого тазу та травного тракту кава також має виражену дію. Якщо регулярно споживати напій, то запальні процеси в травному тракті, сечостатевій системі можна запобігти. Перистальтику кишківника за допомогою кави також можна покращити, що прискорить виведення токсичних сполук з організму.

Від кави не варто ніколи відмовлятися, хоча часто доводиться чути, що вона шкідлива. Якщо знати міру, то отримати від нього можна тільки користь.

Джерело: Укрмедіа

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні