П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаДачаЯк вибрати ідеальний кущоріз для саду?

Як вибрати ідеальний кущоріз для саду?

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб дачна або присадибна ділянка радувала не лише щедрими врожаями, а й доглянутим зовнішнім виглядом, у господарстві обов'язково мають бути необхідні садові інструменти.

Серед яких не останнє місце займають кущорізи, цей садовий інвентар просто незамінний для тих, хто вирощує декоративні та ягідні кущі, дерева, живопліт.

На що звернути увагу при покупці?

Кущоріз – це досить простий пристрій, в основі якого компактний двигун та ріжуча частина – шина.

Тому при покупці слід звертати увагу на:

  • довжину шини;
  • потужність двигуна.

Щодо потужності, то вона залежить від виду кущорізу. Так, електричний кущоріз має потужність від 400 до 600 Вт, бензиновий – до 1,6 кВт. Якщо ви плануєте підстригати зарості з товстими гілками, краще зупинити свій вибір на бензиновому агрегаті потужністю не менше 800 Вт. Для обрізки чагарників з тонкими пагонами достатньо потужності до 500 Вт.

Шина кущі – це ніж. Чим він довший у моделі, тим більший обсяг чагарнику ви зможете охопити за один захід. Якщо на садовій ділянці у вас ростуть невеликі кущики, можна обмежитися короткими ножами. Але майте на увазі, що кущоріз з невеликими ножами маневреніший, ніж той, який оснащений довгою шиною.

Які бувають садові кущорізи?

Найпростіший кущоріз – це механічний. Такий собі секатор, тільки з більшими розмірами. Для його роботи не потрібні ні електрика, ні бензин, достатньо лише ваших сильних рук. Хоча після роботи через навантаження на м’язи болітимуть і руки, і спина. Досвідчені садівники не рекомендують його використовувати, а все тому, що при стрижці він розщеплює кінчики пагонів і потім рослина витрачає свої сили на загоєння ран. Серед плюсів – це лише ціна.

Не завдають шкоди рослинам при стрижці бензинові та електричні кущорізи. Зріз виходить рівним, можна сказати – ідеальним. Так, і працювати з таким агрегатом набагато приємніше, ніж ручним приладом.

Електричні кущорізи легкі та швидкі, працювати з таким інструментом – суцільне задоволення. Але для електричного чагарника потрібна мережа, якщо присадибна ділянка велика, то й подовжувачі не допоможуть. Такий інвентар підходить для робіт біля будинку та поблизу розеток. Хороша альтернатива – акумуляторний кущоріз, який є підвидом електричного приладу. Йому не потрібні ні дроти, ні мережа, він працює від акумулятора, який потрібно зарядити перед роботою. Такий садовий інвентар підійде для чагарників із пагонами діаметром до 1 см.

Кущоріз бензиновий більш важкий і при роботі з ним потрібна вправність, зате він потужний, швидкий і впорається з будь-якими чагарниками. Потрібно лише стежити за бачком, щоб у ньому завжди був бензин.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні