Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачКорсети для спини: для чого потрібні та які бувають

Корсети для спини: для чого потрібні та які бувають

Этот материал также доступен на русском языке
Протягом усього життя багато людей стикаються з проблемами з хребтом. Викривлення постави, защемлення нервів, протрузії, грижі - це лише мала частина патологічних порушень, які є результатом недбалого ставлення до здоров'я.

Для профілактики та лікування систем опорно-рухового апарату використовуються спеціальні корсети для спини. Їх можна купити у спеціалізованих салонах чи інтернет-магазинах.

Корсет для спини: загальна класифікація

Основна функція корсетів – зафіксувати потрібний відділ хребта у правильному положенні, взявши на себе зайве навантаження. Найшвидше «зношується» спина у професійних спортсменів, а також людей, які займаються важкою фізичною працею. Страждають від болю в спині та офісні працівники, які змушені довго сидіти за комп’ютером у статичному положенні.

Умовно всі фіксатори можна поділити на дві категорії:

  • Профілактичні. Їхнє завдання — вирівнювати поставу, запобігати зміщенню дисків, усунути запальні процеси невралгічного характеру.
  • Лікувальні. Призначаються для активної та пасивної корекції складних деформацій хребта. Використовуються у процесі реабілітації після хірургічних операцій.

Розрізняються корсети на кшталт матеріалу виготовлення. Це можуть бути щільні еластичні тканини, пластик, штучна чи натуральна шкіра, метал, термопласти.

За рівнем жорсткості бандажі для спини мають відмінності:

  1. М’які. Надають зігрівальний та масажний ефект, покращують кровообіг у хворій ділянці, знімають больовий синдром. Використовуються при радикулітах, грижах, запаленнях сідничного нерва. Виглядають як еластичний пояс, що кріпиться на тілі за допомогою ременя або липучок.
  2. Напівжорсткі. Ортези передбачають наявність посиленої системи кріплення, формуючи рівне положення спини. Застосовуються для лікування сколіозів, кіфозів, при переломах грудної клітки та різних травм хребта.
  3. Жорсткі. Мають каркасну конструкцію, яка підтримується металевими чи пластиковими ребрами. Кількість ребер жорсткості встановлює лікар індивідуально, зважаючи на складність діагнозу.

Покупка корсету: важливі нюанси

При виборі корсета для спини враховуйте декілька критеріїв:

  • виробник;
  • призначення корсету (дорослий, дитячий);
  • розмір;
  • гіпоалергенні властивості матеріалу;
  • якість кріпильних елементів (липучки, ремінці, гачки, кнопки).

Самостійно можна купувати лише пояси та бандажі на спину профілактичного характеру. Інші моделі підбирає виключно лікар-ортопед. Слідкуйте за своїм здоров’ям, адже якість життя залежить лише від вас самих!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні