Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаДачаГород на підвіконні: вирощуємо зелену цибулю у пластиковій пляшці

Город на підвіконні: вирощуємо зелену цибулю у пластиковій пляшці

Этот материал также доступен на русском языке
Чим прохолодніше за вікном, тим швидше хочеться весни, щоб знову вийти на грядки. Традиційно взимку маленький город влаштовують на підвіконні. І найпростіше – це зимова вигонка цибулі.

Пропонований спосіб дозволить не тільки нагодувати сім’ю вітамінною зеленню, а й виростити достатню кількість пір’я для реалізації.

Все залежить лише від ємності. В якості контейнера для невеликої кількості зелені підберіть пластикову пляшку на 2 літри, у якій верхня частина легко надівається на відрізане денце, наприклад від «Фанти» або «Кока-коли».

Донечко заповніть будь-яким пухким ґрунтом з грядки і полийте. Найкраще для вигонки висаджувати так звану сімейну цибулю (цибуля старовірів, кущівка, ашкелонська цибуля, шарлот, сорокозубка або кущівка), з якої зелень можна зрізати 2-3 рази.

Після щільного укладання цибулин із вдавлюванням у ґрунт усе накривають верхньою частиною пляшки. Якщо вигонку робити влітку, то верхню конусну частину пляшки зрізають, щоб пір’я росло рівним і не прогиналося під власною вагою.

Для зимової вигонки навіть пробку викручувати не потрібно, щоб був парниковий ефект, так само не потрібно буде часто поливати цибулини. Пір’я можна зрізати над цибулею для повторної вигонки або зрізати з частиною цибулини, якщо любите білу частину пір’я.

Якщо зробити кілька закладок із інтервалом 3-5 днів, отримаєте конвеєр вітамінної зелені.

Також у якості контейнера можна використовувати баклажки на 5-9 літрів, а також пластикові пакети із застібкою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як виростити цибулю з обрізків.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні