Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯк виростити цибулю з обрізків у домашніх умовах?

Як виростити цибулю з обрізків у домашніх умовах?

Этот материал также доступен на русском языке
Очищаючи цибулину від лушпиння, господині обрізають нижню частину з корінцями та викидають її. Адже з цієї частини може зрости повноцінний плід.

Постарайтеся обрізати нижню частину цибулини з корінцями (якщо вони є), не дуже близько до коріння.

Товщина обрізаної частини повинна бути близько 2 см. Залиште обрізок на кілька днів у темному місці, що добре провітрюється, щоб він підсох.

Врахуйте, що сушіння може зайняти всього кілька годин, все залежить від соковитості цибулі. Доторкніться до зрізу – якщо він на дотик сухий і шорсткий, значить, можна більше не сушити.

Потім наповніть на 2/3 ґрунтом невеликий горщик, зробіть у центрі заглиблення та помістіть туди обрізок. Зверху засипте шаром ґрунту (2-4 см), при необхідності полийте. Як тільки крізь грунт проб’ються кілька листочків, розкопайте кореневище, видаліть лушпиння, що залишилося від старої цибулини.

З одного обрізка може зрости кілька рослин. В цьому випадку їх потрібно розділити, простеживши, щоб на кожному залишилося достатньо коріння. Висадіть рослини у горщики або відкритий ґрунт. Щоб цибулина краще розвивалася, обрізайте листя до третини їхньої довжини. За цією технологією можна виростити не тільки цибулю на зелень, а й повноцінні цибулини.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що дає підзимова посадка цибулин гладіолусів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні