Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЧи можна надіслати листа нашим військовополоненим з України до Росії?

Чи можна надіслати листа нашим військовополоненим з України до Росії?

Этот материал также доступен на русском языке
Украинские военные, находящиеся в плену в России, смогут переписываться с родными.

Про це розповіли у Міністерстві реінтеграції. Щоб лист дійшов, потрібно дотримуватися певних правил.

1. Листи мають бути політично нейтральними, не давати оцінку військовим діям або політичній ситуації, а також не передавати інформацію, яка може зашкодити українським військовикам.

2. У листах можна розповідати про сімейні новини, підтримувати військовополоненого морально, а також вкладати туди дитячі малюнки.

3. Не слід у листах повідомляти про ваше місце проживання, а також номери телефонів, електронні адреси та іншу інформацію, яку можна використовувати для ідентифікації осіб.

4. Потрібно правильно підписати і запакувати лист – це прискорить і спростить передачу його адресату.

  •  треба підготувати два конверти – внутрішній (меншого розміру Е-65 (110х220 мм) та зовнішній (більшого розміру С-62 (162х229 мм));
  •  внутрішній конверт треба підписувати виключно російською мовою, вказавши у полі для відправника свої ім’я та прізвище або ступінь спорідненості (мати, батько, дружина, чоловік, сестра, брат тощо). Адресу проживання НЕ ВКАЗУВАТИ. У полі для одержувача вказати його прізвище, ім’я, по батькові, а також число, місяць та рік народження.
  •  внутрішній конверт потрібно вкласти у зовнішній. Зовнішній треба підписати, вказавши свої прізвище, ім’я та адресу, і направити за адресою:

а) Укрпошта: ДП «Український національний центр розвитку світу», бульвар Чоколівський, 13, м. Київ, 03186 (безкоштовно, зазначивши на конверті «СЛУЖБА ВІЙСЬКОВОПОЛЕННИХ» – бажано виділити іншим кольором);

б) або Нова пошта: відділення №321, м. Київ, Богорадо Олена Василівна, тел.: 050-513-49-99 (за гроші отримувача, тобто безкоштовно для вас).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні