П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому не виходить випічка?

Чому не виходить випічка?

Этот материал также доступен на русском языке
Чому випічка виходить твердою, жорсткою чи гумовою? Чому осідає шарлотка? І чому не виходить випічка у духовці? Навіть найвдаліше тісто не є гарантією, що випічка вийде ідеальною.

Іноді трапляється, що пиріг не пропікається або всередині, або знизу. Може, ви дізнаєтесь про свої стандартні помилки?

  • Додаєте інгредієнти в тісто «на око». Наприклад, якщо переборщити з борошном, тісто буде занадто жорстким і забитим.

  • Не просіюєте борошно. Для будь-якого виду тіста борошно необхідно просіяти. Це допомагає наситити борошно киснем і зробити випічку ніжною і повітряною. Якщо додати в тісто розпушувач, просівати його потрібно разом з борошном.

  • Неправильно розподіляєте соду і розпушувач. Соду додають у тісто з кислими інгредієнтами, наприклад, з кефіром або сметаною, а розпушувач застосовують у випічці без молочних продуктів.

  • Не слідкуєте за температурою продуктів. Для більшості видів тіста, крім пісочного та заварного, продукти потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Яйця, молоко та сметана мають бути кімнатної температури, так вони краще з’єднаються і будуть рівномірно випікатися. Особливо важливою є кімнатна температура продуктів для млинців та оладок.

  • Відразу змішали усі інгредієнти. Виконуйте послідовності дій з рецепту, інакше тісто не вийде. Для бісквітів і кексів рідкі та сухі інгредієнти змішують окремо, а потім з’єднують. Якщо в рецепті є збиті білки, їх додають у тісто наприкінці, інакше воно осяде.

  • Духовка не була заздалегідь розігрітою. Якщо випікати у холодній духовці, то тісто не підніметься. Також не можна заглядати надто часто у духовку. Випічка не любить, коли її турбують – вона виходить жорсткою і, швидше за все, опаде.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні