Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКоли таблетки не на користь

Коли таблетки не на користь

Этот материал также доступен на русском языке
Приймаючи призначені лікарем ліки, ми, звичайно ж, повинні дотримуватися усіх правил прийому ліків. Але повинні - не означає дотримуємося.

Якоїсь миті можна махнути рукою і подумати: нічого страшного, я ж випив, а коли і як – не важливо. Медичні експерти проаналізували і розповіли про найпоширеніші помилки пацієнтів, які впливають на якість лікування.

1. НЕПРАВИЛЬНИЙ ПРИЙОМ ПРЕПАРАТІВ. Зазвичай лікар вказує, скільки разів на день, в який час доби потрібно пити препарат і коли – до їди, під час або після. Важливо дотримуватися цих рекомендацій. Якщо з якоїсь причини вчасно випити ліки не вдалося, не можна подвоювати дозу наступного прийому. Також не можна відмовлятися від прийому ліків без узгодження з лікарем.

  1. НЕБЕЗПЕЧНІ ПОЄДНАННЯ. Перед початком прийому ліків слід дізнатися, з якими продуктами та напоями не можна їх поєднувати. Наприклад:

  • антибіотики не можна поєднувати з молоком, сиром або кефіром:

  • препарати заліза не засвоюються з чаєм та кавою;

  • шоколад не рекомендується вживати із заспокійливими та снодійними препаратами.

  1. САМОЛІКУВАННЯ. Будь-які ліки для людини – чужорідна хімічна речовина. Тому лікар, призначаючи той чи інший медикамент, завжди враховує співвідношення його корисного та можливого негативного впливу на організм. Ліки, прийняті без призначення лікаря, можуть бути неефективними. Це саме стосується і біодобавок. Найважчий наслідок самолікування – розвиток побічних ефектів, у тому числі алергічних реакцій.

Приймаючи призначені лікарем ліки, ми, звичайно ж, повинні дотримуватися усіх правил прийому ліків. Але повинні – не означає дотримуємося.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні