Статті

Розвінчуємо міфи про сало: корисно воно чи ні

Сьогодні поговоримо про міфи, якими овіяне сало. Корисне воно чи ні?

Міф №1 – Сало не поступається на користь рибному жиру

У рибному жирі є незамінні кислоти. У салі їх немає взагалі. Загалом жирна морська риба багата на омега-3 жирні кислоти, яких у салі дуже мало.

Міф №2 – Сало містить незамінні амінокислоти

Це стандартна маніпуляція продавців сала: вони на цьому акцентують, але мовчать про кількість амінокислот у салі. І їх там півтора грами на 100 г продукту. Щоб задовольнити добову потребу в амінокислотах за рахунок сала, потрібно використати його 4,5 кілограма. А якщо людина худне, то всі 6,6 кілограми цієї смакоти. Така кількість сала дасть організму 53 тис. калорій, що у 35 разів перевищує бажану добову калорійність раціону.

Міф №3 – Сало покращує роботу жовчного

Процеси травлення – злагоджений механізм, нам не потрібно намагатися цілеспрямовано стимулювати жовчний міхур. Все, на що варто звернути увагу здоровій людині у плані харчування – кількість калорій та речовин, які вона отримує з їжею.

Міф №4 – Сало корисне жиророзчинними вітамінами

Наявність цих речовин нічого не говорить про їхню кількість. Добова норма вітаміну Е – 15 мг, у 100 г сала – 0,6 мг. Відповідно, щоб закрити цю добову норму, потрібно вжити  2,5 кілограма сала.

Сало – дуже калорійний продукт із великою кількістю насиченого жиру, низькою поживною цінністю. Не наїдайтеся їм, а насолоджуйтесь!

Джерело: lcity.dp.ua

Новое на сайте

  • Новини

Такого ви ще не їли: салат із запеченою редискою та картоплею

Коли на прилавках та столах з'являються редиска, спаржа, різна зелень, залишається тільки вибрати, що до…

18/05/2025 18:53
  • Статті

Виплати ветеранам: кому, коли і скільки обіцяють

Нещодавно уряд встановив розмір разової грошової допомоги, яку сплачують ветеранам та їхнім близьким до Дня…

18/05/2025 18:17
  • Статті

Біодобавки: користь чи ризик для организма – чого ми не знаємо про БАДи

Подорожчання ліків призвело до нового підйому зацікавленості до біологічно активних добавок (БАДів). Супроводжувальна інформація гарантує…

18/05/2025 17:04
  • Статті

Як використовувати чебрець на кухні: поради досвідчених господинь та кухарів

Чебрець - ароматна пряність із легкими хвойними нотками, пряним смаком і приємною гіркуватістю.

18/05/2025 16:16
  • Статті

Відомі люди на монетах: чому «Запорожець за Дунаєм» в СРСР намагалися переписати

Ми продовжуємо рубрику «Відомі люди на монетах», де знайомимо вас із викарбуваними в металі знаменитими…

18/05/2025 14:58
  • Статті

Якщо у вас з’явилися болючі вузлики у м’язах: у чому їхня небезпека – ні УЗД, ні рентген не покажуть

У вас з'явилося відчуття стягнутості або болю в певному м'язі? На УЗД і рентгені в…

18/05/2025 13:59