Сьогодні поговоримо про міфи, якими овіяне сало. Корисне воно чи ні?
У рибному жирі є незамінні кислоти. У салі їх немає взагалі. Загалом жирна морська риба багата на омега-3 жирні кислоти, яких у салі дуже мало.
Це стандартна маніпуляція продавців сала: вони на цьому акцентують, але мовчать про кількість амінокислот у салі. І їх там півтора грами на 100 г продукту. Щоб задовольнити добову потребу в амінокислотах за рахунок сала, потрібно використати його 4,5 кілограма. А якщо людина худне, то всі 6,6 кілограми цієї смакоти. Така кількість сала дасть організму 53 тис. калорій, що у 35 разів перевищує бажану добову калорійність раціону.
Процеси травлення – злагоджений механізм, нам не потрібно намагатися цілеспрямовано стимулювати жовчний міхур. Все, на що варто звернути увагу здоровій людині у плані харчування – кількість калорій та речовин, які вона отримує з їжею.
Наявність цих речовин нічого не говорить про їхню кількість. Добова норма вітаміну Е – 15 мг, у 100 г сала – 0,6 мг. Відповідно, щоб закрити цю добову норму, потрібно вжити 2,5 кілограма сала.
Сало – дуже калорійний продукт із великою кількістю насиченого жиру, низькою поживною цінністю. Не наїдайтеся їм, а насолоджуйтесь!
Джерело: lcity.dp.ua
2 квітня в Україні відзначають Всесвітній день поширення інформації пpо проблему аутизму, Міжнародний день дитячої…
Певні гривневі банкноти можуть не прийняти в магазині, а деякі - навіть у банках. Які…
Паски з такого тіста виходять неймовірно повітряними, ароматними та смачними.
Сучасні технології допомагають значно спростити догляд за рослинами та садовою ділянкою.
Інжир - це екзотична рослина, яка вже встигла прописатися на ділянках багатьох українців, проте у…
Багато хто любить чайний гриб. Напій з чайного гриба насправді є чайним квасом.