П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаОвочівник із Дніпропетровської області назвав найбільш врожайні сорти томатів цього сезону

Овочівник із Дніпропетровської області назвав найбільш врожайні сорти томатів цього сезону

Этот материал также доступен на русском языке
Ось і закінчився дуже складний городній сезон. Більшість овочівників змогли виростити власні овочі та забезпечили свої сім'ї соковитими плодами. На жаль, дуже багато сімей через війну втратили свої будинки і змушені були переїхати у безпечніше місце.

Ось і до нашого села приїхало дуже багато родин із прифронтових містечок та сіл. Наша сім’я допомогла всім, хто потребував допомоги. Поділилися плодами та консервацією з льоху. Але найбільша допомога була у вигляді насіння, якого у нас завжди багато. Так хто не полінувався, той зміг виростити добрий урожай усіх овочевих культур.

Гарбуз виріс вагою 148 кг

Тепер можна згадати літо, ту красу, яку подарувала нам природа за нашу невтомну працю. Цього року врожай вийшов непоганий. Порадували різні за формою баклажани та різнобарвний перець. Зібрали один із найкращих урожаїв кавунів, динь, огірків. Здивували екзотичні сорти різних культур, які ми одержали з-за кордону. Особлива гордість – це гарбуз, який виріс вагою 148 кг!

Усі культури вдалися, але моїми улюбленцями залишаються помідори. Плодів було так багато, що ледве встигали їх збирати. Жоден помідор не пропав, весь урожай переробили. Тож заготовили стільки, що й собі вистачить, і нашим захисникам передали.

Вирощували 250 сортів томатів

Цього сезону під помідори ми виділили 15 соток городу, де розмістилося близько 250 сортів, причому майже сотня з них – новинки з різних куточків світу. Поповнили колекцію і сортами власної селекції.

Багато зразків продовжують показувати стабільність і їх можна поширювати. Кожен сорт садили від 10 до 20 кущів, а наших улюбленців – Церква, Семенівна, Цукровий бізон, Мільйонер, Рожевий мед, Бананчик, Серце буйвола – по 40 і більше. З новинок на ділянці з’явилися Гейша, Дельта Рівер, Серце Марші, Шоколадне серце Райнхарда, Дінюшко та інші. Їх росло по 5-10 кущів (саме стільки зернят кожного сорту потрапило мені до рук).

Насіння помідорів безкоштовно

На окрему увагу заслуговують два схожі сорти-близнюки Весела Сусідка та Веселий Сусід. Ці дві новинки вразили своїм урожаєм та стійкістю до спеки. Близнюки повністю ідентичні, різниця тільки в тому, що Весела Сусідка має жовті плоди, а Веселий Сусід рожеві. Плоди великі, з яскраво вираженими ребрами, як гармошка. Вага плодів до 250 г, а на першому пагоні часто бувають і до 400 г, дуже красиві, малонасіннєві, щільні та важкі. Смакові та засолювальні якості плодів заслуговують на найвищі оцінки.

До переваг цих двох сортів відношу їхню високу врожайність до 15-20 кг з куща за сезон. Плодоносять до заморозків, навіть останні плоди дуже соковиті та солодкі.

Сорти лежкі, транспортабельні, стійкі до фітофторозу та кореневої гнилі. Томати підходять для консервування, але великі плоди потрібно різати, бо в банку не влізуть. Зате на томатний сік і для салату вони підходять ідеально!

Наша сім’я щиро хоче допомогти городникам якісним насінням помідорів. Цьогоріч нам вдалося зібрати багато насіння з цих двох сортів, тому ми вирішили безкоштовно розіслати насіння Веселої Сусідки та Веселого Сусіду всім охочим, хто не забуде покласти в лист підписаний конверт зі зворотною адресою.

Руслан Духов, вул. Тюркіна, будинок 41, с. Мішурін Ріг, Кам’янський р-н, Дніпропетровська обл., індекс 51610.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні