Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі симптоми можуть попереджати про ураження шийних хребців?

Які симптоми можуть попереджати про ураження шийних хребців?

Этот материал также доступен на русском языке
Для будь-якого захворювання найголовніше – виявити причину його виникнення. Іноді вона може ховатися у несподіваних місцях, наприклад, у відділі шийних хребців. Якщо серед перелічених нижче симптомів ви знайдете свої захворювання, то зверніть увагу на шию.

Перший шийний хребець. Стиснення першого шийного хребця і потиличної кістки зачіпає блукаючий нерв. Це може спричинити тахікардію, мляве травлення, бронхоспазми, всі симптоми ураження симпатичної нервової системи.

Симптоми, пов’язані з перетисканням першого нерва: головний біль, отити, запалення мигдаликів, ангіни і т.д.

З першим шийним хребцем пов’язані симптоми, зумовлені порушенням рівноваги черепа. Можуть бути проблеми із концентрацією, порушенням зору тощо.

Другий і третій шийні хребці. Другий шийний хребець забезпечує утворення нових судин мозку, вух, очей, гортані. У разі порушень на цьому рівні у пацієнта розвиваються отити, запалення мигдаликів, дисфонія, ларингіти тощо, а також невралгія Амолда (біль, що поширюється на потилицю та очі). Також другий хребець пов’язаний із рівновагою черепа.

Четвертий і п’ятий шийні хребці. Пов’язані з діафрагмою, серцем, ділянкою щитовидної залози. Симптоми: порушення дихання, ангіни.

Шостий шийний хребець. Пов’язаний із серцем, ділянкою щитоподібної залози, з мозком, верхніми кінцівками, горлом. Симптоми: ангіни, порушення ковтання, порушення серцевого ритму, біль у верхніх кінцівках, поява зоба. Також із цим хребцем пов’язані порушення поведінки: роздратування, сплеск емоцій, депресії, зниження лібідо.

Сьомий шийний хребець. Пов’язаний з мигдаликами, щитоподібною залозою, гортанню, верхніми кінцівками, серцево-судинною та дихальною системами. А також механічно з каналом грудної клітки, тому він важливий для лімфодренажу. Симптоми: проблеми з горлом, біль і слабкість у верхніх кінцівках, біль у грудях, гіперчутливість до світла (важко водити машину вночі), гінгівіти, стоматити тощо. Також сьомий шийний хребець впливає на поведінку; викликає дратівливість, емоційність, депресію, астенію, зниження лібідо.

Джерело: Сільські Вісти

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні