На запитання чому деякі відповідають: щоб надати смак їжі. Але якщо ви зварите кілька лаврових листків у склянці води і спробуєте, то він виявиться несмачним.
Навіщо ж класти в м’ясо лавровий лист?
Додавання лаврового листа до м’яса перетворює тригліцериди на мононенасичені жири, а для експериментів та підтвердження – розріжте курку на дві частини та обсмажте кожну половинку на окремій сковороді. В одну сковороду покладіть лавровий лист, а іншу залиште без лаври і стежте за кількістю жиру в обох сковорідках. Висновок зробите самі.
Якщо у вас є лавровий лист, вам не потрібна аптека
Нещодавні наукові дослідження показують, що лавровий лист має багато переваг і допомагає позбутися багатьох хвороб і серйозних проблем зі здоров’ям.
Корисність лаврового листа:
* Лавровий лист лікує розлад шлунка і допомагає позбутися грудок, печії, підвищеної кислотності та запорів.
* Допомагає регулювати рух кишечника, якщо пити гарячий лавровий чай.
* Знижуючи рівень цукру в крові, лавровий лист також є антиоксидантом.
* Дозволяє організму виробляти інсулін, якщо жувати лавровий лист або пити з нього чай протягом місяця.
* Він усуває поганий холестерин та позбавляє організм від тригліцеридів.
*Дуже корисний при лікуванні застуди, грипу та сильного кашлю, оскільки є багатим джерелом вітаміну С. Можна заварити листя та вдихати пару, щоб позбутися мокротиння та зменшити гостроту кашлю.
* Лавровий лист захищає серце від судом та інсультів, оскільки містить сполуки, що захищають серцево-судинну систему.
* Він багатий на кислоти, такі як кавова кислота, кверцетин, ейгонол і бартолінід – речовинами, які запобігають утворенню ракових клітин в організмі.
* Усуває безсоння та тривогу, якщо приймається перед сном, допомагає розслабитися та спокійно спати.
* Випита двічі на день чашка відвару лаврового листа руйнує каміння в нирках та лікує інфекції.