Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЧому їжа в мікрохвильовій печі не прогрівається в середині і що робити?

Чому їжа в мікрохвильовій печі не прогрівається в середині і що робити?

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, ви стикалися з таким явищем: поставили щось у мікрохвильову піч, зовні воно вже мало не горить, а всередині все одно холодне або сире. Як так?

А все дуже просто. Мікрохвильове випромінювання проникає в органічні матеріали на глибину близько 1-2 сантиметрів, і безпосередньо від мікрохвильової печі нагрівається тільки ця частина продукту, що розігрівається.

Прогрів решти відбувається рахунок передачі тепла від зовнішніх гарячих областей до внутрішніх, холоднішим.

Щоб їжа нагрівалася рівномірніше, спробуйте зменшити потужність і збільшити час розігріву.

А ще допоможе використовувати посуд із більш тонкими стінками, причому краще не користуватися керамікою. Ні, використання кераміки в мікрохвильовій печі допускається (на відміну від металу), але різке нагрівання впливає на цей матеріал не найкращим чином: зокрема, в ньому виникають мікротріщини, в яких може накопичуватися вода, а вода теж досить активно відбирає на себе енергію мікрохвильового. випромінювання.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні