Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯка каша найкорисніша для серця?

Яка каша найкорисніша для серця?

Этот материал также доступен на русском языке
Правильне харчування для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, - це важливий елемент хорошого самопочуття. Лікарі з'ясували, яка каша найкорисніша для серця.

Відповідає на запитання лікарка-ендокринолог Юлія Шишкова:

«Виділити якусь одну крупу серед представлених на ринку і в більшості тих, що входять до нашого раціону, досить важко. У всіх крупах, крім вуглеводів, містяться рослинний білок, харчові волокна, вітаміни та мікроелементи.

Проте медики виділяють вівсяну крупу, бо в цьому продукті містяться корисні для організму харчові волокна, бета-глюкани – речовини, що пов’язують холестерин. Також у вівсянці багато магнію, фосфору, кальцію, заліза, натрію, цинку, вітамінів групи В, Е, амінокислот та антиоксидантів.

У вівсяних пластівцях менше корисних речовин, ніж у крупі, але при цьому пластівці залишаються корисним дієтичним продуктом, що добре впливає на шлунково-кишковий тракт.

Однак людям, які страждають на діабет або худнуть, краще їсти саме крупу – таким чином знижується швидкість розщеплення та всмоктування вуглеводів. А пластівці швидкого приготування краще взагалі не вживати».

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні