Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо станеться із організмом, якщо кожен день їсти яблука?

Що станеться із організмом, якщо кожен день їсти яблука?

Этот материал также доступен на русском языке
Яблука не можна не любити. З багатьох сортів можна вибрати найулюбленіші і щодня насолоджуватися смачним десертом. Але чи так корисні яблука і що буде, якщо їсти їх щодня?

Яблука містять вітаміни A, В1, В2, С, Е, РР, а також йод, фосфор, магній, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. У сукупності вони позитивно впливають на самопочуття, підвищують стресостійкість, зміцнюють серцево-судинну систему та покращують когнітивні властивості.

Проте нутріціологи переконують, що ви не зможете заповнити денну норму вітамінів та мінералів одним лише фруктом. Яблуко, що важить 150 г, забезпечить організм лише 8% від денної дози вітаміну C і 2% вітаміну А. Однак не варто знецінювати переваги плоду. Наприклад, за вмістом йоду яблука, особливо їхні кісточки, поступаються лише морепродуктам. І це далеко не всі позитивні ефекти.

Для здоров’я кишечника

У яблуках повно клітковини, яку більшість із нас не одержують у достатній кількості. Одне середнє яблуко покриває 20% добової потреби харчових волокон. Вживаючи яблуко щодня, ви прискорите травлення та відновите корисні бактерії у кишечнику.

Допомагають боротися із зайвою вагою

Згідно з оглядом досліджень, проведених у 2018 році, вживання яблук позитивно впливає на зниження ваги. Люди, які протягом 4 – 12 тижнів вживали від 240 – 720 міліграмів яблучного соку, продемонстрували швидшу динаміку схуднення. Враховуючи, що одне велике яблуко – це 240 г яблучного соку, достатньо вживати 1 – 2 яблука на день.

Зниження рівня холестерину

Розчинні волокна яблук пов’язують жири у кишечнику. Це призводить до зменшення рівня холестерину у крові. Дієтологи дійшли висновку, що після 3-х тижнів яблучної дієти показник холестерину може знизитися на 30%.

Яблука рекомендовані гіпертонікам

Залізо, яке міститься в яблуках, підвищує рівень гемоглобіну. Це особливо корисно при великих крововтратах і недокрів’ї. Крім того, яблука рекомендується їсти гіпертонікам. Плоди здатні знизити кров’яний тиск, оскільки вони виводять із організму зайві сіль та воду.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно зберігати яблука взимку.

Джерело: 24tv.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні