П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаПенсійна справаЧому пенсія не зростає, а зменшується?

Чому пенсія не зростає, а зменшується?

Этот материал также доступен на русском языке
Если размер полученной вами пенсии и размер пенсии, указанный в справке, не совпадают, то о причинах лучше поинтересоваться в местном управлении Пенсионного фонда.

«Я отримувала пенсію то у розмірі 3600 гривень, то у розмірі 3500 гривень, а тепер її взагалі зменшили до 3418 гривень. Читаю, що пенсію постійно підвищують: доплачують за вік, перераховують прожитковий мінімум. З березня тим, кому 80 років, додали понад 500 гривень, а мені, навпаки, зменшують. Допоможіть розібратися. Витяг з Пенсійного фонду додаю.

Світлана Соловйова, м. Роздільна, Одеська обл.»

З витягу, який ви додали до листа, видно лише розмір призначеної пенсії за перше півріччя 2022 року. Відповідно до цієї довідки, розмір вашої пенсії за вказаний період не зменшувався. Він змінився лише одного разу – у березні цього року. На початок року розмір пенсії становив 3318,73 гривні, а після індексації з 1 березня становив 3488,73 гривні, тобто збільшився на 170 гривень.

До речі, надбавку до пенсії у розмірі 500 гривень особам старше 80 років вперше встановили навесні 2020 року. А з 1 березня цього року її розмір додатково збільшився на 70 гривень і тепер становить 570 гривень. Тобто по 500 гривень навесні цього року таким людям не додавали.

А ось чому пенсія зовсім не змінилася у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму в липні цього року, ми не знаємо. Робити висновки складно, коли ми не маємо точних даних про вид вашої пенсії та її складові.

Якщо розмір отриманої вами пенсії та розмір пенсії, зазначений у довідці, не збігаються, то про причини краще поцікавитися у місцевому управлінні Пенсійного фонду.

Сергій Коробкін, незалежний консультант

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні