На пенсії - Живемо!

Домашня лабораторія: як правильно настоювати трави?

Этот материал также доступен на русском языке

настой
Монастирська травниця Олена Федорівна Зайцева радить, як готувати трав'яні настої, незалежно від складу та конкретного захворювання.

Для приготування лікарського настою

  • взяти дві столові ложки з верхом збору трав (змішувати трави в рівних пропорціях), всипати у порцеляновий або емальований чайник і залити двома склянками окропу.
  • Накрити кришкою або рушником і дати настоятися 30 хвилин.
  • Процідити і пити по півсклянки тричі на день за 10-15 хвилин до їди. Курс – місяць-півтора.

Пити одні й ті ж трави треба не менше місяця. Трави воістину лікують, але лікують повільно, непомітно, щадно. Якби людина одразу вилікувалася, їй це було б, може, й не на користь. Господь нам ось так каже: проявіть старанність, терпіння.

Щоб не було звикання, за місяць треба п’ять днів відпочити, а потім ще попити. Занедбану хворобу треба лікувати три-п’ять місяців. У термосі трави краще не заварювати. Пити настій можна і теплим і холодним. А ось заварювати його потрібно щодня один раз вранці – на весь день.

Про отруйні трави

Є й отруйні трави, але в певних ситуаціях і вони можуть послужити людині. Це болиголов, дурман. Їх, коли це потрібно, настоюють на горілці і п’ють по краплях.

Є нешкідливі трави – як спориш.

Є трави трохи токсичні, такі як чистотіл, пижма, полин гіркий. Їх можна настоювати лише одну чайну ложку на дві склянки окропу.

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?