Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЗелена аптека: цілющі властивості стулок квасолі

Зелена аптека: цілющі властивості стулок квасолі

Этот материал также доступен на русском языке
Квасоля дуже корисна, але багато хто не знає, що лікувальні властивості мають не тільки самі боби, а й стулки.

Стулки квасолі зменшують та ліквідують запальні процеси; надають сечогінну дію; нормалізують показники рівня глюкози у крові. А ще вони мають антибактеріальні та ранозагоювальні властивості.

Але, як у будь-якого лікувального засобу, у квасоляних стулок є протипоказання. Їх не можна застосовувати при алергії на бобові. У разі вживання вони можуть викликати алергічну реакцію, яка може супроводжуватися висипом, анафілактичним шоком і навіть набряком Квінке.

Також відвар зі стулок стручкової квасолі потрібно з обережністю вживати вагітним жінкам або в період лактації. Рекомендується консультація з лікарем.

Рецепти

Готуємо сечогінний засіб

40 г стулок подрібнених; 1 л води.

У рецепті можна використовувати кип’ячену воду, яку охолодили заздалегідь у морозилці. У холодну воду висипаєте всі подрібнені стулки і перемішує. Весь напій перелити в термос та наполягати протягом 8-10 годин. Перед вживанням слід процідити. П’ють по 200 мл тричі на день до їди.

Для зміцнення імунітету

2 ст. л. подрібнених стулок квасолі; 250 мл окропу.

Стулки висипаються в чашку і заливаються окропом. Рекомендується використовувати спеціальні фільтр пакетики, щоб потім не проціджувати чай. Наполягати щонайменше 10 хвилин. Після чого випити, поки він гарячий чи теплий. Такий напій радять пити щодня.

При цукровому діабеті

При прийомі стулок не потрібно забувати, що як монотерапія вони навряд чи допоможуть, їх потрібно застосовувати як додатковий засіб. Квасоляні стулки підійдуть людям з 2 типом діабету. Але самостійно вводити їх у будь-якому вигляді не можна. Потрібна обов’язково рекомендація лікаря на основі аналізів.

60 г цільних або 2 ст. л подрібнених стулок; 400 мл гарячої кип’яченої води.

Стулки залити гарячою водою, помістити на водяну баню і томити 15 хвилин, на повільному вогні. Готовий відвар процідити, долити теплою кип’яченою водою до початкового обсягу. Приймати по 100 мл до їди або після.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні