Четвер, 9 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯкі продукти стають шкідливими для здоров'я після заморозки та чому так відбувається

Які продукти стають шкідливими для здоров’я після заморозки та чому так відбувається

Этот материал также доступен на русском языке
Фахівці попереджають, що склад деяких продуктів харчування під час заморожування змінюється

Дачний сезон вже закінчився, багато плодів важкої літньої праці знайшли своє місце у морозильниках.

Проте лікар-дієтолог Маріят Мухіна попередила про особливості процесу та перерахувала продукти, які втрачають свої корисні властивості при заморожуванні.

Які продукти стають шкідливими після заморожування

Так, лікарка пояснила, що склад деяких продуктів харчування при заморожуванні змінюється. Зелень, наприклад, перестає бути джерелом вітамінів та антиоксидантів.

Не можна заморожувати багаті на воду овочі — огірки, помідори, кабачки. Це буде точно отрута, після розморожування продукти втратять міцність, пружність.

Не можна заморожувати кисломолочні продукти, тому що після розморожування це буде практично створений кефір поганої якості з грубими прожилками сироватки.

За словами Мухіної, низькі температури знижують активність поліненасичених жирних кислот, тому вона закликала не заморожувати горіхи, зокрема.

Сир і банани також не “люблять” негативні температури, їх потрібно їсти свіжими.

Ми повідомляли, як правильно заморозити зелень на зиму, щоб вона не перетворилася на кашу.

Нове на сайті