Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКардіологи назвали групу крові з найнижчим ризиком тромбозу та серцевого нападу

Кардіологи назвали групу крові з найнижчим ризиком тромбозу та серцевого нападу

Этот материал также доступен на русском языке
Також власники цієї групи крові рідше страждають від порушень, пов'язаних із порушеннями у роботі серцево-судинної системи.

Не йдеться про те, щоб назавжди забути про візити до кардіолога, якщо ризики знижено. Вони все ж таки є, тим більше проблеми з серцем і судинами залежать не тільки від вроджених особливостей, а й від набутих захворювань, способу життя.

Тема впливу групи крові на ризики різних захворювань недостатньо вивчена, але є окремі спостереження. Наприклад, люди з 1 групою з більшою часткою ймовірності можуть захворіти на холеру, а власники 2 і 3 групи год ще страждають від проблем зі згортанням крові.

Декілька спостережень за частотою серцевих нападів, залежно від групи крові, зробили лікарі Американської кардіологічної асоціації. Виявилося, що проблеми з серцем виникають в основному у власників 2, 3 і 4 групи крові. А ось у носіїв 1 групи ризик серцевої недостатності знижений на 10 відсотків.

– Ймовірно, вся справа у швидкості згортання крові, яка набагато вища саме у власників 2 і 3 груп, – припустили в Американській кардіологічній асоціації.

10 відсотків – не вражаюча різниця. Натомість помітно перевага 1 групи над 2 та 3 у питаннях тромбозу глибоких вен — небезпека підвищується на 51 відсоток, та розвитку легеневої емболії — на 47 відсотків.

– Ці захворювання серйозні не тільки самі по собі, а й збільшують ризик серцевої недостатності, – каже гематолог Дуглас Гуггенхайм проекту Cnet.

Експерт припустив, що підвищений ризик пов’язаний із запаленням, яке відбувається в організмі людей з 2, 3 і 4 групою крові.

– Білки, присутні в крові 2 і 3 групи, можуть викликати додаткову «закупорку» або «потовщення» вен та артерій, що призводить до підвищеного ризику утворення тромбів та серцевих захворювань, – кажи Гуггенхайм.

Людям з 1 групою теж рано радіти. У них підвищений ризик кровотеч через найгіршу згортання крові. Особливо це небезпечно для жінок під час пологів, травми можуть супроводжуватися сильною крововтратою.

Власники 4 групи крові, за спостереженнями медиків, більше за інших схильні до ризику когнітивних порушень: проблем із запам’ятовуванням, концентрацією уваги або прийняттям рішень.

У будь-якому разі, якими б не були ваші ризики, здорового способу життя ніхто не скасовував. Потрібно правильно харчуватись, займатися фізкультурою, частіше бувати на свіжому повітрі.

– Тим, хто хоче зберегти здоров’я серця, немає жодних особливих рекомендацій, крім класичних порад, – каже Гуггенхайм.

А всі питання підвищених чи знижених ризиків розвитку захворювань залежно від групи крові, швидше, дозволять створити нові види та рекомендації щодо терапії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні