Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЩо таке опущення шлунка та що допоможе відновити його функції?

Що таке опущення шлунка та що допоможе відновити його функції?

Этот материал также доступен на русском языке
Як відомо, шлунок – дуже важливий орган. Від його злагодженої роботи залежить функціонування інших органів та систем, чистота крові та судин.

І водночас – це «лінивий» орган, дуже чутливий до енергоінформаційних ударів та будь-яких негативних емоцій. Саме шлунок найчастіше схильний до опущення.

Опущення шлунка називається гастроптозом, воно супроводжується зміною положення та розмірів цього органу.

Гастроптоз – досить поширена хвороба сучасної людини. До опущення шлунка схильні як чоловіки, і жінки, найчастіше віком від 15 до 45 років і старше.

Як зрозуміти, що у вас опущення шлунка?

До загальних ознак хвороби можна віднести такі:

  • Порушення апетиту. Найчастіше спостерігається його погіршення, деякі продукти людина просто неспроможна дивитися. Іноді спостерігається підвищення апетиту.
  • Нусота та блювання.
  • Метеоризм.
  • печія.
  • Запори.
  • Болі в нижній частині живота.
  • Відрижка.

Що допоможе при опущенні шлунка?

Лікування опущення шлунка народними засобами більшою мірою спрямоване на посилення апетиту та нормалізацію секреції шлункового соку. З цією метою хворим рекомендується приймати такі засоби:

Рецепт 1
Настій золототисячника, полину гіркого, кореня кульбаби, аїру болотного та цикорію готують з 1 столової ложки подрібненої суміші рослинної сировини. Її заливають склянкою окропу та настоюють протягом півгодини. Після проціджування засіб приймають по 1 столовій ложці за півгодини до прийому їжі.

Рецепт 2
3 столові ложки листя подорожника заварюють у півлітра окропу і кілька хвилин залишають кипіти. Приймають готовий відвар по півсклянки за півгодини до прийому їжі.

Рецепт 3
1 столову ложку ретельно подрібнених кореневищ перстачу прямостоячого заварюють склянкою окропу і залишають кипіти на невеликому вогні 20 хвилин. Після цього відвар проціджують і приймають 4 рази на день по одній столовій ложці.

Попередня стаття
Наступна стаття

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні