Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'я5 міфів про геморой: профілактика та правильне лікування

5 міфів про геморой: профілактика та правильне лікування

Этот материал также доступен на русском языке
Геморой - це хвороба, про яку не прийнято говорити вголос, але на захворюваність це ніяк не впливає. Ця хвороба вражає і чоловіків, і жінок, причому різних вікових категорій.

Сьогодні поговоримо про міфи, якими овіяний геморой, адже розвінчування деяких із них допоможе зберегти вам здоров’я.

Міф №1 – Геморой – це захворювання людей похилого віку

Так, багато людей старшого віку страждають від цієї хвороби, але лише тому, що з віком стінки вен розтягуються і стають менш пружними. Але до геморою також у будь-якому віці призводять і такі причини як: підняття важких речей, сильні потуги в туалеті, неправильне харчування, відсутність фізичних вправ.

Міф №2 – Геморой загрожує онкологією

У суспільстві часто розганяють пропаганду, що геморой є причиною розвитку раку прямої кишки. Але це неправильне твердження. Симптоми цих захворювань можуть бути схожими, але пов’язані між собою. Тому за перших симптомів лікарі рекомендують звертатися за консультацією.

Міф №3 – Причина геморою в сидячому способі життя

Дійсно, гемороїдальна хвороба може з’являтися від того, що людина досить тривалий час перебуває у неправильній позі. Це сприяє поганому кровопостачанню вен прямої кишки і може бути причиною розвитку захворювання.

Міф №4 – Геморой завжди супроводжується кровотечею

Кровотеча – симптом, який зустрічається часто, але спостерігається не у всіх. Кров у калових масах та між випорожненнями з’являється у разі, коли у пацієнта тривалий час був твердий стілець. На тлі розвитку геморою тверді маси негативно впливали на стан прямої кишки та цілісності заднього проходу. За таких симптомів потрібно терміново звернутися до лікаря.

Міф №5 – Найкраща профілактика від геморою – виключення запорів

На жаль, безладне прийняття проносних засобів може лише посилити ситуацію. Постійні діареї створюють умови для швидкого розвитку геморою: рідке випорожнення має високу кислотність, що дратує сфінктер, призводить до його спазму, і надалі до патологічних змін.

Хорошою профілактикою геморою є правильний спосіб життя та відмова від шкідливих звичок.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому так важливо дихати носом.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні