Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіЯк купити USDT через банківську картку

Як купити USDT через банківську картку

Этот материал также доступен на русском языке
USDT (Tether) – це стабільний стейблкоїн, який вибирають для себе трейдери та інвестори. Причиною популярності є те, що курс підтримується доларом США, золотом та цінними паперами, що забезпечує завидну для іншої криптовалюти стабільність.

За допомогою монети, можливо, не вдасться примножити капітал, але гарантовано вдасться зберегти заощадження. З цієї причини багато українців цікавить питання: як купити USDT (Tether) через банківську картку? Розглянемо основні способи, а також альтернативні стейблкоїни для інвестування.

Чи можна зараз в Україні купувати криптовалюту?

У зв’язку з військовим становищем у країні, 21 квітня 2022 року представники НБУ заявили про впровадження нових заходів щодо протидії відтоку капіталу за кордон. Це призвело до обмежень щодо криптовалюти – забороняється купівля будь-яких віртуальних активів за допомогою фіатної валюти. Тобто купівля криптовалюти в гривнях заборонена.

Для покупки може використовуватись виключно іноземна валюта, а максимальна сума покупки за місяць не повинна перевищувати 100 000 гривень (за курсом в іноземній валюті). У такий спосіб уряд прагне утримати капітал у країні. Але попри все це є способи купити криптовалюту через банківську картку у гривнях.

Способи купити USDT

Обмеження внесли деякі корективи в купівлю криптовалюти за допомогою українських банківських рахунків, але все ж таки способи здійснити безпечну та вигідну купівлю залишилися. Розглянемо основні їх.

Обмінники

Обмінник криптовалют – це онлайн-сервіс, де користувачі можуть купити USDT та іншу криптовалюту за фіатні гроші або вивести гроші на банківський рахунок або картку. Принцип роботи обмінників відрізняється від криптовалютних бірж, тому у 70% випадків користувачам, незважаючи на обмеження НБУ, вдається купити необхідну суму монет.

Пропонують досить вигідний курс, а найголовніше – це повна безпека здійснення операції. Навіть у тому випадку, якщо з боку банку станеться відмова у купівлі, криптовалютні обмінники повертають гроші на рахунок.

При цьому важливо враховувати, що далеко не всі обмінники чесні та безпечні, тому потрібно довіряти виключно професійним сервісам:

  • Changeit;
  • Paxful;
  • Coin24.

Лідер серед обмінників на українському ринку є сервіс Changeit. У цей час сервіси активно розвиваються і з’являються нові, тому з часом з’явиться більше альтернатив для вибору місця, щоб купити USDT з картки банку в гривнях.

P2P обмін на біржах

Альтернативою обмінникам є обмін P2P на біржах. Процес обміну полягає в тому, що люди розміщують оголошення про те, що хочуть купити/продати USDT або іншу криптовалюту. Це свого роду ринок, де самі користувачі вказують важливі параметри: курс, кращий спосіб оплати та суму.

Передбачені різні системи репутації, щоб забезпечити чесність угод. Завдяки тому, що покупець сам виставляє умови, в деяких випадках вдається досягти вигіднішого курсу, ніж в обміннику криптовалюти. Але через спекуляції іноді курс стає невигідним. Адміністрація біржі контролює процес, тому, як і обмінники, цей спосіб є безпечним.

З рук в руки

За своїм принципом спосіб покупки USDT з рук до рук аналогічний, як обмін на біржах Р2Р. Продавець вказує бажану суму, курс та інші умови, а покупець обирає найвигіднішу пропозицію для себе.

Цей спосіб зручний тим, що можна здійснити покупку без комісії та за вигіднішим курсом. Але при торгівлі з рук в руки немає жодних регуляторів, які контролювали б процес купівлі/продажу, тому висока ймовірність потрапити на шахраїв. Незважаючи на вигідніший курс, настійно не рекомендуємо здійснювати покупку з рук в руки – краще трохи переплатити, ніж втратити всі гроші.

Винятком є ​​ситуації, якщо ви плануєте зробити покупку у людини, якій довіряєте. У решті випадків – невиправданий ризик.

Альтернативи Tether

Незмінним лідером серед стейблкоїнів є USDT. Курс підтримує доларом США у співвідношенні 1:1, тому більшість експертів впевнені у його стабільності та надійності. Все ж таки, на ринку присутні й альтернативні монети, які також протягом тривалого часу демонструють стабільність. Розглянемо ТОП-5 альтернатив Tether.

Coinbase USD (USDC)

Це криптовалютний долар, випущений у 2018 році американською біржею Coinbase. Завдяки тому, що Coinbase має ліцензію BitLicense, цей стейблкоїн можна застосовувати як централізований актив у банку. Контролює USDC безпосередньо Coinbase, тому можна купити безпосередньо на даній криптовалютній біржі. Капіталізація цієї монети становить 2 мільярди доларів.

Binance USD (USDB)

Доларовий стейблкоїн від популярної криптовалютної біржі Binance. Випущений у співпраці з Paxos, монети схвалено та регулюється NYDFS (Департаментів фінансових послуг штату США). Випущений як альтернатива до класичного фіатного долара. Можна використовувати як платіжний актив на проектах DeFi. Торгується безпосередньо на біржі Binance.

Neutrino USD (USDN)

На відміну від попередніх варіантів, це алгоритмічний стейблкоїн. Забезпечення здійснюється власним струменем Waves. Випускається за допомогою смарт-контракту та підтримується маркет-мейкерами. Капіталізація відносно невелика – 26 мільйонів доларів. При цьому Waves випустили два нових токені: BTCUP і BTCDOWN, тому незалежно від курсу на Bitcoin, утримується стабільний курс на стейблкоїн USDN.

TrueUSD (TUSD)

Це надійний та стабільний стейблкоїн, який випущений на базі Ethereum компанією TrustToken. Має повне забезпечення фіатних активів, а кошти зберігаються в банках трастових компаній. У роботі використовуються смарт-контракти. Капіталізація цього стейблкоїну становить 507 мільйонів доларів.

Terra USD (UST)

Є алгоритмічним стейблкоіном, який має прив’язку до долара. У ньому немає резервів, а підтримує курс за рахунок взаємодії пулів між Luna та UST. Залежно від попиту користувача відбувається корекція курсу. Ця особливість сприяє тому, що разом із накопиченнями користувачів UST зростає і капіталізація основної монети – вони взаємопов’язані. Децентралізація виключає можливість блокування коштів.

Висновок

Як бачите, незважаючи на всілякі заборони від НБУ, кожен бажаючий може купити USDT через банківську картку, використовуючи сервіси обміну, P2P біржі, або з рук в руки з іншими учасниками ринку. Незалежно від обраного способу потрібно враховувати, що на криптовалютному ринку орудує велика кількість шахраїв, тому довіряйте лише перевіреним біржам, обмінним сервісам та продавцям, якщо вирішили здійснити покупку з рук до рук.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні