Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаРізнеЩо принесе вересень: прохолоду, спеку чи дощі?

Що принесе вересень: прохолоду, спеку чи дощі?

Этот материал также доступен на русском языке
Синоптики прогнозують, що вересень 2022 року буде теплішим, ніж зазвичай.

Свій прогноз на вересень дали не лише професійні та народні синоптики, а й астрофізики.

ВЕРЕСЕНЬ: літня спека та дощі

У вересні жителі країни зможуть порадіти теплій та сонячній погоді. Співробітниця Інституту геофізики імені Суботіна НАН України Світлана Бойченко стверджує, що початок місяця буде майже літнім, але вже до його середини розпочнеться поступове зниження температури. А на кінець вересня небо затягнуте дощові хмари.

У перші дні осені на заході, півночі та в центрі України температура повітря становитиме від 14 до 18 градусів тепла.

Спекотна погода збережеться лише на півдні країни – тут стовпчики термометрів у перші дні місяця піднімуться до 34 градусів вище за нуль, а потім деякий час протримаються на позначці плюс 28 градусів.

Прогноз, оприлюднений на сайті Українського гідрометцентру, свідчить про те, що середня місячна температура передбачається на рівні 14-19° тепла, в Карпатах 12-13°, що на 1-1,5° вище за норму.

У той же час дещо менша за норму у вересні буде місячна кількість опадів: 29-60 мм, у Карпатах 76-87 мм.

Раніше синоптики попередили про значне похолодання в Україні на початку першого місяця осені. Так, 1-4 вересня у країні очікується зниження температури на 3-7°.

А ось згідно з розрахунками народного синоптика Леоніда Деркача, на нас очікує рання осінь. Вересень буде контрастним за температурою: перша половина тепла та суха, друга – прохолодна та дощова. Наприкінці місяця прийде відчутне похолодання. Опади очікуються 14-17, 20-22 та 29-30 вересня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні