У оселедці міститься багато білків, і особливо багаті ними молоки.
Крім білків, оселедець містить кальцій, калій, фосфор, йод, а також вітаміни А і Д, які допомагають зберегти хороший зір і посилюють імунітет.
Олеїнова кислота підтримує здоров’я серцевого м’яза та судин, покращує кровопостачання мозку.
Також в оселедці міститься селен, який покращує якість крові та виводить з організму шкідливі речовини. А жирні кислоти промега-3 підтримують зір, слух і знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
При цьому потрібно враховувати, що солона оселедець разом з користю здатна завдати нашому організму шкоди, особливо тим людям, які страждають на гіпертонію, схильність до набряків і захворюваннями нирок.
Тому оселедець краще купувати у свіжому вигляді та готувати його на пару або запікати у духовці з овочами, майже без солі. У такому вигляді оселедець практично не втрачає корисних речовин.
Якщо ж ви любите саме солону рибу, то краще купувати її рідше і лише малосольні різновиди.
Нещодавна ми розповідали, які продукти небезпечно їсти після закінчення терміну придатності.
На Одещині зіграли весілля переселенці з Донецької області. Молодятами стали – 83-річний Олексій та 75-річна…
В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…
Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.
Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…
У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…
Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…