У оселедці міститься багато білків, і особливо багаті ними молоки.
Крім білків, оселедець містить кальцій, калій, фосфор, йод, а також вітаміни А і Д, які допомагають зберегти хороший зір і посилюють імунітет.
Олеїнова кислота підтримує здоров’я серцевого м’яза та судин, покращує кровопостачання мозку.
Також в оселедці міститься селен, який покращує якість крові та виводить з організму шкідливі речовини. А жирні кислоти промега-3 підтримують зір, слух і знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
При цьому потрібно враховувати, що солона оселедець разом з користю здатна завдати нашому організму шкоди, особливо тим людям, які страждають на гіпертонію, схильність до набряків і захворюваннями нирок.
Тому оселедець краще купувати у свіжому вигляді та готувати його на пару або запікати у духовці з овочами, майже без солі. У такому вигляді оселедець практично не втрачає корисних речовин.
Якщо ж ви любите саме солону рибу, то краще купувати її рідше і лише малосольні різновиди.
Нещодавна ми розповідали, які продукти небезпечно їсти після закінчення терміну придатності.
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Щоб отримати щедрий урожай кабачків, важливо знати, коли поливати рослини, чим їх підживлювати та як…
Без барвників і консервантів – лише натуральні інгредієнти та яскравий смак. Готуємо улюблений напій в…
У міграційній службі нагадали про важливу вимогу для власників документів старого зразка. Про що потрібно…
Уряд ухвалив нові рішення щодо надання статусу інвалідності. Розповідаємо, хто зможе скористатися змінам.