У оселедці міститься багато білків, і особливо багаті ними молоки.
Крім білків, оселедець містить кальцій, калій, фосфор, йод, а також вітаміни А і Д, які допомагають зберегти хороший зір і посилюють імунітет.
Олеїнова кислота підтримує здоров’я серцевого м’яза та судин, покращує кровопостачання мозку.
Також в оселедці міститься селен, який покращує якість крові та виводить з організму шкідливі речовини. А жирні кислоти промега-3 підтримують зір, слух і знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань.
При цьому потрібно враховувати, що солона оселедець разом з користю здатна завдати нашому організму шкоди, особливо тим людям, які страждають на гіпертонію, схильність до набряків і захворюваннями нирок.
Тому оселедець краще купувати у свіжому вигляді та готувати його на пару або запікати у духовці з овочами, майже без солі. У такому вигляді оселедець практично не втрачає корисних речовин.
Якщо ж ви любите саме солону рибу, то краще купувати її рідше і лише малосольні різновиди.
Нещодавна ми розповідали, які продукти небезпечно їсти після закінчення терміну придатності.
Цього року 20 листопада в Україні вперше вперше святкують дату, яку раніше відзначали у червні.
Сорок чоловіків і жінок віком від 60 до 75 років відверто поділилися, про що шкодують…
Грошова підтримка від «Карітасу». У яких регіонах країни діють програми фіндопомоги від благодійної організації та…
Зі звичайної курячої печінки можна приготувати страву ресторанного рівня. Такий рулет виглядає ошатно, відмінно ріжеться…
З четверга в Україні починається потепління. Синоптики оновили прогноз по регіонах.
У четвер очікуються потужні коливання магнітного поля. Що завтра радять робити лікарі і від чого…