П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаЗдоров'яКому можна, а кому не слід їсти помідори?

Кому можна, а кому не слід їсти помідори?

Этот материал также доступен на русском языке
Помідори, як і всі овочі, дуже корисні. У них у великій кількості міститься лікопін, який зменшує ризик онкології передміхурової залози та нирок. Крім того, ця речовина зменшує ризик катаракти та дистрофії сітківки, які часто виникають у людей зрілого віку.

Щоб отримати необхідну дозу лікопіну, потрібно з’їдати 2-3 помідори на день. При цьому червоні помідори корисніші, ніж жовті. Велика кількість лікопіну також міститься в томатній пасті та натуральному томатному соку.

У помідорах містяться органічні кислоти і клітковина, які позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту – вони посилюють вироблення ферментів, виганяють жовч і регулюють рівень холестерину.

А велика кількість калію, що міститься у помідорах, нормалізує роботу серця.

Багаті томати також вітамін С, що зміцнює імунітет. Всі ці речовини не синтезуються в організмі самостійно, тому їх можна отримати лише з їжі.

Незважаючи на очевидну користь помідорів, їсти їх можна не всім. Наприклад, при таких захворюваннях, як подагра, виразка, гастрит, хвороби нирок, підвищена кислотність, томати краще виключити з раціону.

Крім того, щавлева кислота, яка міститься в помідорах, може спричинити загострення хвороб сечостатевої системи.

Також з обережністю помідори потрібно вживати і алергікам, тому що поряд з цитрусовими та шоколадом вони є сильними алергенами.

Нагадаємо, ми розповідали про найкорисніші продукти, що покращують роботу мозку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні