Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаПільгиПільги за батьків: хто з дітей та родичів може ними користуватися

Пільги за батьків: хто з дітей та родичів може ними користуватися

Этот материал также доступен на русском языке
Закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачає соціальні гарантії для учасників бойових дій та членів їхніх сімей.

«Мої батьки – учасники бойових дій Другої світової війни. У мене 2 група інвалідності, отримую мінімальну пенсію. Чи маю я право на якісь пільги за батьків? І куди треба звертатися?

Галина Сніжна, м. Білгород-Дністровський, Одеська обл.»

Закон «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» передбачає соціальні гарантії для учасників бойових дій та членів їхніх сімей. Під час визначення права на пільги працівники управлінь соціального захисту орієнтуються на статтю 51 Бюджетного кодексу України. Там сказано, що до членів сім’ї пільговика належать:

1. дружина (дружина), їх неповнолітні діти (до 18 років);

2. повнолітні діти, які не мають (і не мали) своїх сімей та є особами з інвалідністю з дитинства І та ІІ груп або особами з інвалідністю І групи;

3. людина, яка проживає разом з ветераном I групи інвалідності (яка не одружена) і доглядає її;

4. непрацездатні батьки;

5. людина, яка перебуває під опікою пільговика і проживає разом з ним.

Щоб відповісти на ваше запитання, у листі недостатньо інформації. Можливо, ви належите до категорії, описаної в пункті 2, тоді можна розраховувати на пільги за батьків. Це 50-відсоткова знижка плати за користування житлом та комунальними послугами та інші соціальні гарантії, перелічені у статті 15 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Щоб ними скористатися, необхідно звернутися в управління соціального захисту населення і оформити статус «член сім’ї померлого ветерана війни».

Нагадаємо, ми розповідали, наскільки зросли виплати особам з інвалідністю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні