Печінка – один із найважливіших органів в організмі, вона розташована у верхній частині живота, прямо під діафрагмою. Печінка виконує безліч функцій, від розщеплення жирів до зберігання заліза, тому, коли ви відчуваєте біль у печінці, це може бути приводом для занепокоєння.
Одна хороша новина про печінку полягає в тому, що це найуніверсальніший орган в організмі, і не лише з погляду функціональності. Печінка може бути пошкоджена, і в багатьох ситуаціях вона приходить у норму.
Що приймати при запаленні печінки?
НАСТІЙ РЕП’ЯШКА
1 столову ложку подрібненої трави реп’яшка заварити 200 мл окропу, настояти 1-2 години, процідити. Пити по 50-100 мл 3-4 рази на день до їди, додавши мед за смаком. Курс – місяць, півтора.
НАСТІЙ ПІДМАРЕННИКА
Рекомендується застосовувати при цирозі печінки, що супроводжується асцитом (скупченням рідини). 4 чайні ложки подрібненої трави підмаренника заварити 400 мл окропу, настояти 1 годину, процідити. Випити настій протягом дня.
НАСТІЙ ЦИКОРІЯ
40 г подрібненої трави цикорію (петрові батоги) заварити 1 літром окропу, настояти в термосі ніч, процідити. Пити по 100 мл 3 десь у день їжі.
З книги «Шлях до довголіття» Віктора Чернишова