П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яНазвані фрукти та овочі, які є сильними харчовими алергенами

Названі фрукти та овочі, які є сильними харчовими алергенами

Этот материал также доступен на русском языке
Багато фруктів та овочів можуть стати причиною алергії. За словами медиків, шкоди можуть завдати цитрусові та екзотичні фрукти, такі як манго. Причому манго може спровокувати навіть набряк Квінке.

До ще однієї великої групи продуктів, що викликають алергію, відносяться пасльонові, включаючи баклажан, болгарський перець і помідори, пише Сторінка.

Фахівці закликають з обережністю вживати яйця і молоко, причому як натуральне, так і рослинне.

«Молоко також дуже часто спричиняє алергію. Кефір та сир, можливо, не викличуть, а молоко – так. Багато молодих людей захоплюються рослинними продуктами, особливо такими, як мигдальне або кокосове молоко. Вони додають його замість звичайного коров’ячого, пояснюючи це тим, що не переносять класичного. Але вони не розуміють, що саме на ці продукти у них також може бути алергія», — зазначили медики. Щоб заздалегідь визначити, які продукти слід вживати, можна здати спеціальний аналіз. Слід визначити в крові антитіла класу імуноглобулінів E. Вони відповідають за наявність або відсутність алергічної реакції. Якщо ми говоримо про накопичувальні реакції, то можна перевірити імуноглобуліни G. Це антитіла, які можуть нам сказати про наявність або відсутність алергії або харчової непереносимості.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти повинні бути в раціоні для здоров’я щитоподібної залози.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні